Najdi forum

Bolecina v rami

Spostovani,

pred tremi tedni sem prvic po fitnesu obcutila bolecino v desnu rami, ki je cez nekaj dni izzvenela.
Nekaj dni po tem, sem se zopet zbudila z bolecino v rami, mislila sem, da sem pac tako spala. Ko sem opravljala krozne gibe z roko, sem obcutila mocno bolecino.
Ta je prav tako izzvenela v nekaj dneh.
Kasneje sem v fitnesu izvajala vajo “metuljcek” za prsne misice, kjer z obema rokama potiskas skupaj utezi.
Takrat sem obcutila bolecino. Rama me je bolela nekaj dni po tem.
V nedeljo, pa je bolecina postala neznosna.
Ob premikanju cele roke, sem obcutila bolecino v rami in sicer na sprednji strani tik pri pazduhi. Bolecina se siri v nadlaht do komolca. Roko zelo tezko premikam, sploh nazaj, ali nad glavo. Roke za hrbet ne morem dati, saj je bolecina neznosna. Ponoci me boli in se vcasih siri bolecina v zapestje, kot bi me trgalo po zapestju. Prav tako je obcutek v pregibu pri komolcu taksen, kot da bi imela “trdo” roko.
Spredaj pri pazduhi me rama boli na dotik.
Zanima me, kaj bi lahko bilo? Verjetno je to posledica vaje ki sem jo delala, mogoce vneta tetiva? Misica?
Hladim z ledom in hladnimi oblogami, mazem z hladilnimi kremami a ni nic boljse. Vzeti moram protibolecinsko tableto, da me bolecina vsaj malo popusti in da lahko ponoci spim.
Zelela sem oditi k fiziatru, da bi opravil terapijo, ki bi mi pomagala.
Kaj mi svetujete in kaj mislite da je narobe? Je mozna vneta misica, kita, tetiva?
Najvecja bolecina je spredaj na desni rami tik ob pazduhi. Boli me ze na dotik.
Najlepsa hvala za odgovor.
Lp

Pozdravljeni!

V ramenu gre lahko marsikaj narobe, saj je zelo kompleksen sklep: lahko gre za natrganino kite iz narastišča, lahko gre za natrganino med kito in mišico, lahko gre za vnetje sklepne ovojnice, lahko gre za tendinozo (niste napisala koliko ste stara), lahko gre za preneseno bolečino iz vratu – glede na to da gre vse navzdol do prstov, lahko gre tudi za pridružene trigger točke… žal je potrebno narediti pregled in šele potem se lahko ugotovi, katero tkivo je poškodovano in kako bi se vam lahko pomagalo oziroma kaj sama lahko naredite. Geli in kreme ostanejo na koži in ne prodirajo v globino, zato žal ne morejo celiti, zdraviti (izjema so mazila na osnovi voltarena, ki prodirajo nekam noter in se nekako širijo…pa še ne vemo kako 😉).

New Report

Close