Bolecina v rami
Pozdravljeni!
Prosil bi za nasvet, saj imam ze dlje casa bolecine v rami. 2 leti nazaj sem ze obiskoval fizioterapevta, ki mi je dolocil kronicno vnetje rame in pa vozel v zgornjem predelu blizu vratu. To kronicno vnetje naj bi bila tocka v rami ki prenese bolecino na celotno ramo.Z nekim aparatom ( nekaksno segrevanje) mi je bolecine odpravil. Bolecine so prenehale a so se zdaj spet pojavile ( dve leti po tem) . bolecina je na drugih mestih in sicer po obremenitvi rame cutim bolecine med bicepsom in tricepsom ( sepravi zgoraj na stranskem delu rame), na zadnjem delu rame ( desno zgoraj na hrbtu, pod lopatico) in pa tam kjer sem imel prej vozel. Treniram namizni tenis in veliko igram tenis zato je ramo veliko obremenjena in po vadbi cutim se drugi dan bolecine v rami na razlicnih izmed predelov. Ce je intenzivnost treningov velika in daljsa pa me boli celo par dni. Redno se pred treningom tudi ogrejem in po treningu raztegnem.
Bi mi mogoce znali pomagati, kaj storiti v takem primeru, ponoven obisk fizioterapevta ali zdravnika, ali zgolj pocitek? Kaj bi te bolecine lahko pomenile? Star sem namrec 18 let.
Pozdravljeni,
na podlagi vašega zapisa s precejšnjo gotovostjo sumum, da je vzrok vaših težav preobremenitev, t.i. tendinitis. Pri starost 18 let so druge spremembe (npr. degeneracija) izjemno redke.
Za izbolšanje stanja je nujno potrebna razbremenitev sklepa, pomagajo pa tudi številne ročne tehnike kot npr. ročna fizioterapija ali manualna terapija. V naših ordinacijah uspešno zdravimo številne podobne primere: https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
pomagal bo predvsem počitek in vaje za razgibavanje sklepa. Pravzaprav v tej fazi ne bi priporočal nobene obremenitve oz. do faze bolečin. Kar pomeni: če vas pri igri tenisa sklep boli, ga ne igrajte.
Lep pozdrav,