Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečina v rami

bolečina v rami

Spoštovani

Imam eno težavo in sicer me že dva dni zelo boli desna rama, ne spomnim pa se da bi se kamorkoli udarila. In sicer bolečina je zelo huda ko hočem dvigniti roko ob telo, če me razumete, takrat me prav “zareže” v sredini sklepa, da sploh nemorem dvigniti roke. Kaj bi to lahko bilo? Ali bi bilo dobro obiskati zdravnika, kaj mi vi priporačate, kaj se da storiti? Sedaj namreč z roko mirujem, ker zelo boli ob premiku. P.S. Stara pa sem 19 let.

Hvala že v naprej za odgovor, pa lep pozdrav

Spoštovani!

Boleče mesto hladite in poskusite s kakšnim zdravilom proti bolečinem. Verejtno gre za bolečino katere od kit v ramenu. Vzrok ja lahko v stai poškodbi, ali poseldica kakšnega napora, podhalditve… Umirit se mora v 10 dneh, sicer se spet oglasite, ali pa pojdite k zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!
Imam podoben problem kot princeska.
Bolečina v rami se je začela pred 10 dnevi in sicer se je v treh dneh stopnjevala do te mere, da sem morala tri dni jesti analgetik (naklofen). Bolela me je rama na zadnjem delu proti roki. Nato se je bolečina umirila. Ko sem že mislila, da se je stanje popravilo, pa me je po dveh dneh brez analgetika spet začelo boleti – tokrat v sprednjem delu rame in sicer se je bolečin čutila občasno kot krč. Spet sem morala vzet analgetik, ker ni bilo za zdržat.
Ali na podlagi opisanega lahko sklepate, od kod izvira bolečina?
Mislim, da ne gre za preobremenitev ali poškodbo. Trenutno me sicer ne boli (malo čutim, vendar zelo pazim na gibe).

Hvala za mnenje!

Spoštovani!

Če delate z rokami v ravni ramen ali više, gre za utesnitev mišic in kit pod kosti ramena, sicer pa za posledice pretirane rabe ali za poseldice stare poškodbe (ni nujno, da posebej velike).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Ponovno se vam oglašam zaradi bolečin v desni rami, in sicer sem v ponedeljek zaradi nevzdržnih bolečin pod nujno obiskala ortopeda, ki mi je naredil razne teste in ugotovil naslednje.
ST: ramenska obroča in rami: desno področje je zelo otečeno, v anterokranialni loži, celotno področje nekoliko toplejše. Test na subakromialno utesnitev je izrazito pozitiven (kaj to pomeni?), palp. je občutljiva anterokranialna loža, vidna oteklina ki rahlo fluktuira, znaki na poškodbo supraspinatusa in RM so pozitivni, vendar ni sigurno zaradi močnih bolečin, katere sprožam. (Kaj bi naj to pomenilo?)

Opravljen je bil tudi UZ rame: vidim oteklino v področju tetive bicepsa, katera je insitu, oteklina v področju subscapularisa in cela rotat. manšeta edematozna, lahko rečem da je nehomogena v področju po celem narastišču proti aponevrozi.
Sedaj jemljem Olfen 100 SR depo cps, Ultop, lekadol, hladim si z ledom, predpisano imam mirovanje, nošenje rute pestovalnice.
Mnenje: Smatram da gre zaenkrat za burzitis in peritendinitis
DG: bursitis et peritendynitis omae dex. acuta.
Mene rama še vedno zelo boli( kljub temu da jemljem analgetike), kontrolo imam 4.9, zdravnik mi je tudi omenil da naj bi naslednjič opravila še nekakšno slikanje(imena si žal nisem zapomnila).

Prosim vas če mi lahko razložite izvid in mi poveste svoje mnenje, nekje sem prebrala tudi da lahko burzitis traja tudi več tednov do mesecev- ali je to res? In ali je terapija pri mojem stanju pravilna, oz. če se še da kaj sotriti, ker rama zares zelo boli?

Že v naprej najlepša hvala za odgovor.

Lucija

Spoštovani!

Ugotavlja, da zaradi položaja dolčene kosti kite in mišice zadevajo obnjo in s tem sprožajo bolečine – utesnitev.

Hkrati kaže tudi na poškodovane mišice, ki pa so predvsem vente oz. otekle, ne pa tudi raztrgane. Ob tem je venta sluzna večka – burza, čeprav ni opisana na UZ.

Zdavljenej je ustrezno, verejtno pa boste naslednjič ob vztrajaju težav dobili še injekcijo v burzo ali sklep – blokado.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close