bolečina v ramenu
Pozdravljeni
Že nekaj časa imam bolečine v ramenu, tako da sem samoplačniško opravila UZ, ki pravi: Na pritisk je občutljiva tetiva m.supraspinatusa. V tetivi so v sredjem delu kalcinacije. V ramenu ni tekočine. Tudi v ostalih mišicah ni patoloških sprememb. V glavici humerusa je vidna uzura.
Pred dvema dnevoma sem hodila s pohodnimi palicami in me je naslednji dan začelo rame kar močno boleti, tako da ne morem s to roko skoraj nič delati. Mažem z Hepalpanom.
Lepo vas prosim, da mi razložite, če je to posledica zgoraj omenjenega stanja, oz. kaj se da narediti, da se stanje (tudi dolgoročno) izboljša, saj se rada ukvarjam s športom in se sedaj izogibam športa, ki bi utegnil pospešiti bolečino. Je blokada, če bi se zanjo odločila, samo za lajšanje oz. odpravo bolečin ali bolezen pozdravi? Kaj priporočate v mojem primeru?
Hvala za odgovor
Ravno med odgovarjanje sem moral ven, pa je ostalo neodgovorjeno…zdaj pa bo!
Najverjetneje gre za vnetno spremembo, običajno to povzroča relativno dolgotrajne težave (nekaj tednov ali mesecev). Izogibali naj bi se gibom, ki povzročajo bolečino. Blokada (kombinacija anestetika in kortikosteroida) vas sicer ne bo dokončno pozdravila, lahko pa vam znatno zmanjša težave.
Lep pozdrav!