Najdi forum

bolečina v prstu na roki

Spoštovani, v začetku decembra sem se s konico sredinca na levi roki močno zaletela v leseno ploščo in na začetku čutila močno bolečino, za katero pa sem takrat menila, da bo kmalu minila. V začetku januarja sem obiskala osebno zdravnico zaradi še vedno prisotne bolečine v prstu in dobila napotnico za RTG, ki pa ni pokazal nobenih nepravilnosti. Kasneje sem si kupila opornico in jo nosila predvsem ponoči, vendar pa tudi sedaj po skoraj 4 mesecih bolečina še vedno ostaja in sedaj opornico nosim že ves čas, vendar pa nič ne kaže, da bi se stanje kakorkoli izboljševalo. Vedno ko opornico snamem me členek na prstu boli, s tem prstom ne morem ničesar prijeti, tudi upogibanje je oteženo, vsakokrat ko snamem opornico. Prosim za nasvet, kaj lahko v zvezi s tem storim, ali je nošenje opornice sploh smiselno in kaj bi morala sploh storiti, da bi se stanje vsaj začelo izboljševati.

Hvala za pomoč!

Rebeka

Pozdravljeni,

svetujem vam, da se glede vaše težave obrnete na plastičnega kirurga, ki se ukvarja z roko. Možno je, da je prišlo do kakšne manjše poškodbe, denimo tetive ali hrustanca, ki je na RTG posnetku ni mogoče zaznati. Vsekakor vam bo plastični kirurg po natančnem kliničnem pregledu znal svetovati kaj več, tudi glede izbire in nošnje opornice. Obstaja namreč več različnih opornic. Mogoče bo potrebno tudi slikanje z magnetno resonanco, da se ugotovi vir težav.

Vsekakor pa vam priporočam čimprejšnji pregled pri plastičnem kirurgu.

Lep pozdrav!

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

New Report

Close