Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Bolečina v prsnici.

Bolečina v prsnici.

Ponovno pišem,ker je stanje še vedno isto po enem letu.Imam trenutne špikajoče bolečine v prsnici,kot bi cukalo,zaskelelo,…,to se ponovi 2x 3x zaporedoma in potem popusti.Če kašljam,je to bolj izrazito,kot ,da bi to spodbujalo.Enako,ko grem na vodo ali blato,se mi zdi ob naporih…je tega več.To traja približno 14 dni in imam mesec dni mir,pa potem spet.Imel sem gastroskopijo,ki razen blagega refluksa ni pokazala ničesar,občasno se mi spahuje.V službi delam na hladnem,a bolan nisem bil konkretno že 2 leti.Prebolel covid dvakrat,opažam večjo zasoplost,a po testu obremenitve pred letom ni bilo težav.Ko sem bil nazadnje na urgenci zaradi tega,so bili izvidi normalni,le povečan DIMER sem imel in sicer 0,95,baje je normalno 0,5…,na tropin negativen,zdravnik se ni odločil za slikanje žil prsnega koša,uz srca zdaj normalen,so pa opazili neke devinacije ali kako se reče,zato obremenilni test takrat ,in slikanje s kontrastom,pa je bilo vse ok.Bolečine v prsnem košu pa ne ponehajo in se konstantno ponavljajo,občutek je zelo neprijeten,ker zaskeli,zavibrira zraven parkrat…Je možno,da gre za perikarditis?

Prosim za mnenje,hvala…

lp Leon

…dodal bi,da sem nekadilec,zmerno pijem(2 piva na teden,1 kozarec vina),športno kar aktiven…,UZ srca ni pokazal nič posebnega,razen regurgitacije,ki naj ne bi bila nevarna,EKG,tudi ok…Opažam pa vegetativno živčevje aktivno,kar pravi zdravnik,pa mi ni ravno jasno…,zato so mi pred 5 leti predpisali Asentro…,ki pa sem jo opustil in je ne jemljem več…Imam urejeno življenje.Če bo to kaj v pomoč.

Hvala

L

…star sem 51 let.

Spoštovani

Res težko komentiram vaše težave. Vse kaže, da vaše težave nikakor niso srčnega izvora. Če bi imeli perikarditis, bi imeli bolj izrazite težave in verjamem, da bi dosedanje preiskave diagnosticirale to bolezen. Obstaja možnost, da so bolečine mišično skeletnega izvora vključno s hrbtenico. Ali ste že imeli MR slikanje hrbtenice in prsnega koša?

LP

…imel sem samo rentgen vratnega in prsnega dela hrbtenice,pa razen osteofitov ni bilo nič izrazitega,imam pa bolečine v križnem delu hrbtenice ja,kjer sem pred 8 leti tudi obležal,da sem dobil injekcijo,da je bilo potem okej.Torej bi bil smiseln MR hrbtenice in prsnega koša?

hvala.

lp

Spoštovani

Smiselno je vse kar bi pripeljalo do odgovora zakaj imate opisane težave, posebej če so res nevzdržne oz. vas zelo motijo. Včasih vzrokov težav ne najdemo in potem to imenujemo idiopatskega (neznanega) vzroka.

LP

Pozdravljeni.

Zdaj so mi v Mariboru opravili še MR prsnega koša in je izvid v redu,od srca,pljuč,skeleta,nobenih patoloških sprememb ni zaznati,torej ne najdejo nobenega vzroka za bolečine v prsnem košu.

Mene pa še vedno zbode,spika v sredini prsnega koša,kot sem napisal v prejšnjih objavah.Najslabse je pozno zvečer oziroma ponoči,tako,da slabo spim.Mi svetujete se slikanje koronarnih arterij s kontrastom?

Hvala za odgovor.

Leon

Spoštovani

Osebno  ne vidim smisla v slikanju koronarnih arterij, ker bolečine, ki jih opisujete niso značilne za koronarno bolezen.

LP

New Report

Close