Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Bolečina v prsnem košu?

Bolečina v prsnem košu?

Pozdravljeni

Stara sem komaj 31, in sicer danes se mi je zgodilo to, da ko sem sedela kar od enkrat me je začelo “boleti” v prsnem košu (prsnem kostu) na sredini zgoraj vsaj tako sem čutila in Slede: kaj se je zgodilo to da, kar od enkrat mi je GLAS odhajal oz. zelo malo glasu je prihajalo vn iz mene in hkrati bolel prsni koš in Zadihana kot da mi zmanjka kisika.

In to se mi je zgodilo kar nekajkrat da ko opravljam aktivne dejavnosti, da Boli prsni koš in odhaja GLAS iz MENE. Počasi me zanima kaj moram narediti glede tega? in kam naj se obrnem. Bojim se da me ne bodo vzeli Resno zaradi tega.

Sedaj glasu imam normalno, ampak prsni koš ali v prsnem kostu čutim še vedno kot nek “Pritisk” ki ne mine

Prosim za pomoč glede tega lepo me usmerajte od začetka ker še Nikoli nisem bila na pregledu glede tega

Hvala Vam!

Spoštovana,

Vaši simptomi, ki vključujejo bolečine v prsnem košu, težave z glasom in občutek zadihanosti, so lahko posledica različnih vzrokov, od manj resnih do potencialno resnih zdravstvenih težav.

Možni vzroki simptomov:

Stres in anksioznost: Stresne situacije ali anksioznost lahko povzročijo napetost v prsnem košu, kar lahko vodi do bolečin in občutka pritiska. Anksioznost lahko prav tako vpliva na dihanje in povzroči občutek pomanjkanja kisika.

Muskoloskeletne težave: Bolečine v prsnem košu so pogosto povezane z mišičnimi napetostmi ali poškodbami. To se lahko zgodi zaradi nepravilne drže ali prekomernega fizičnega napora.

Težave z dihalnim sistemom: Občutek zadihanosti in pritiska v prsih je lahko povezan s težavami z dihanjem, kot so astma ali alergijske reakcije.

Kardiovaskularni problemi: Čeprav ste mladi, je pomembno izključiti morebitne srčne težave. Simptomi, kot so bolečina v prsih in zadihanost, bi morali biti vedno obravnavani resno.

Gastroezofagealne refluksne bolezni (GERD): Ta pogoj lahko povzroči pekočo bolečino v prsih in nelagodje ter vpliva na glas zaradi draženja grla.

Kaj storiti?

Obiščite zdravnika: Prvi korak je obisk zdravnika splošne medicine. Zdravnik bo opravil klinični pregled in morda priporočil dodatne teste (npr. EKG, rentgen prsnega koša ali krvne teste), da bi izključil resnejše zdravstvene težave.

Zapišite simptome: Pred obiskom zdravnika si zabeležite vse simptome, kdaj se pojavijo, kako dolgo trajajo ter morebitne sprožilce (npr. stres, telesna aktivnost). To bo zdravniku pomagalo pri postavljanju diagnoze.

Upoštevajte svoj življenjski slog: Razmislite o svoji prehrani, ravni telesne aktivnosti in stresu v vsakdanjem življenju. Morda boste želeli uvesti spremembe za izboljšanje splošnega počutja.

Ne odlašajte s pomočjo: Če se simptomi poslabšajo ali če se pojavijo novi simptomi (kot so omotica, hude bolečine ali izguba zavesti), takoj poiščite nujno medicinsko pomoč.

Psihološka podpora: Če menite, da so vaši simptomi povezani s stresom ali anksioznostjo, razmislite o iskanju psihološke podpore ali terapevta.

Spremljanje stanja: Po začetnem pregledu redno spremljajte svoje stanje in obvestite svojega zdravnika o kakršnih koli spremembah.

Na koncu je pomembno poudariti, da ne smete ignorirati svojih simptomov in da je pravočasna medicinska oskrba ključna za vaše zdravje.

LP

New Report

Close