Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Bolecina v prsnem kosu

Bolecina v prsnem kosu

Pozdravljeni, ze nekaj casa me spremlja bolecina v prsih. Zadnjih pet let se mi pojavlja in izginja. Pred leto in pol sem imela neke vrste prikrito pljucnico, takrat me je zelo bolelo, se posebej na levem delu, pri srcu. Takrat so opravili slikanje pljuc, vse je bilo bp, tudi pri poslusanju ni zdravnik zasledil sumov. Pred mesecem dni sem zopet zacutila mocno bolecino v levem predelu, sirila se je.v levo roko in ni popustila nekje teden in pol. Zopet sem imela majhen prehlad, malo sem kasljala. Po tednu in pol sem obiskala dezurnega zdravnika, ki je takoj opravil Ekg in odvzel kri za pregled srca, zopet je bilo vse bp, sumil je na vnetje medrebernih misic. Po obisku sem dobila analgin vzela sem ga 2x in bolecina je izginila. Teden dni nisem imela nic bolecine, pred tremi dnevi pa se je zopet pojavila, zdaj me pece na zgornjem predelu. Bolecina malo izgine pa zopet pride, se tudi prestavlja ni vedno enak izvor. Sem sportnica, uciteljica telovadbe in ob naporu se bolecina ne poveca. Ne kasljam in nimam otezenega dihanja. Sem nekadilka in zivim dokaj zdravo, prwbavnih tezav nimam. Zanima me ali so lahko te tezave psihicnega izvora? Tesnoba? Stara sem 30 let in imam dokaj,stresno sluzbo. Tezave imam tudi s scitnico in jemljem Eutirox. Ker ne najdem druge razlage vec. Sem pa v zadnjih dveh mesecih res v stresnem polozaju in imam malo spanca. Infarkt verjetno ni, bolana nisem, pocutim se ok in tudi vse obveznosti zmorem. Me pa bolecina ovira predvsem psihicno ker ne najdem vzroka. Hvala za odgovor.

Spoštovani,
glede na opravljene preiskave očitno ni neke hude bolezni v ozadju bolečine. Tudi podatek, da je minila po tabletah proti bolečinam govori v prid temu, da gre za utrujenost mišic. Psihični stres lahko slabša to stanje. Predlagam, da večkrat vzamete kakšno tableto, ki umirja bolečino oziroma vnetje. Morda bo zadostoval še paracetamol.
LP
Mitja Košnik

New Report

Close