Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Bolečina v prsih, vratu in glavoboli

Bolečina v prsih, vratu in glavoboli

Pozdravljeni, od 6.1. Imam glavobole, kaksen dan mocne, kaksen dan nemotece ampak prisotne. Vcasih ze takoj zjutraj ko se zbudim. Pojavlja se mi tudi bolecina v prsih oz.za prsnico, zadaj med lopaticami, vcasih vrat, celjust, in komolec( obcutek elektrike). Hitro sem zadihana, prej dokaj aktivna..zdaj mi hoja po stopnicah predstavlja napor( pulz 130). Vcasih imam obcutek da tezko poziram in obcutek teze na prsih.imam grozen strah da me ne bo kap ali kaj podobnega. Kaj bi lahko bilo? Je mozno da je psihicnega izvora?

Sla sem k zdravniku, kri je ok, dobila nalgesin 550.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovana

Na vaše vprašanje ni možen enostaven odgovor. Možni vzroki, ki jih je vredno preveriti, vključujejo kardiovaskularne probleme. Simptomi, kot so bolečine v prsih, zadihanost, hitro bitje srca in občutek teže na prsih, so lahko povezani z različnimi srčnimi težavami (npr. angina pektoris, težave s srčnim ritmom ipd.). Zlasti, če imate kakršnekoli dejavnike tveganja (kot so visok krvni tlak, sladkorna bolezen, kajenje, družinska anamneza srčnih bolezni), je pomembno, da te možnosti izključite.

Tesnoba ali panični napadi. Simptomi, kot so hiter pulz, zadihanost, bolečine v prsih in občutek “nečesa, kar ni v redu” so lahko tudi posledica tesnobe ali paničnih napadov. Tesnoba lahko povzroči telesne simptome, ki so podobni srčnim težavam, vendar običajno niso povezani z resnimi fizičnimi poškodbami.

Musko-skeletni vzroki – Bolečine v prsih in med lopaticami so lahko tudi posledica napetosti mišic ali težav s hrbtenico. Prekomerna napetost v mišicah zaradi stresa ali nepravilnega držanja lahko povzroči podobne simptome.

Nevrološki problemi – Električni občutki v telesu, kot ste omenili, lahko včasih kažejo na nevrološke težave, kot so težave z živci ali hrbtenico.

Pričakoval bi, da vas  zdravnik napoti na dodatne preiskave, vključno z EKG-jem, krvnim testom, ultrazvokom srca ali rentgenskim slikanjem prsnega koša, da bi izključil resnejše fizične vzroke za vaše simptome. Prav tako bo morda preveril raven stresa ali tesnobe, če se bo odločil, da so simptomi psihičnega izvora. Verjetno ne gre za nič resnega vendar v vsakem primeru je najbolje, da se še enkrat obrnete na zdravnika če simptomi kmalu niti po jemanju protibolečinskih tablet izginejo.

LP

Jaz sem šla na urgenco. Obfutek teže v prsnem košu, nisem mogla vdihniti do konca.

Slikai so mi pljuča, vse bp. Sem težila, DA NE MOREM VDIHNITI , in k sreči me je mlad zdravnik poslal na ct pljuč s kontrastom. Odkrili so strdek v pljučih – pljučna embolija.

Tako je mene

Šel k zdravniku,ta me poslal v bolnico,kjer sem tudi ostal in cez 10 dni pod nož kjer so delali 5 baypasov

New Report

Close