Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni bolečina v prsih

bolečina v prsih

Pozdravljeni,

stara sem 24 let, načeloma zdrava in brez večjih težav, 170 cm in 70 kg.

Okoli pubertete sem začela doživljati napade hude bolečine v prsih, ki trajajo nekaj sekund do nekaj minut (ne več kot 20 minut). Bolečina je lokalizirana v prsnem košu, včasih na levi, včasih na desni strani in je zbadajoča ter se pojavlja ko želim vdihniti. Ker se bolečina pojavlja že toliko let sem se naučila odzivanja na bolečino – zavzamem čepeči položaj, pri katerem stisnem prsni koš in plitvo diham, dokler ne mine.
Ker je bila v preteklosti bolečina večinoma na levi strani, me je zdravnica napotila na nekaj pregledov za srce, ki so bili vsi b.p. (razumem, da jo je zanimalo srce, saj sem imela v otroštvu sum na srcu). Po množici EKG-jev (tudi pod naporom) so ugotovili, da je moja bolečina psihosomatska (se več pojavlja ob stresnih naporih), mi priporočali zdravo življenje in kar se moje zdravnice tiče, je stvari končana.
Sama sem se s stvarjo tudi sprijaznila, do 1. letnika študija (farmacija) ko smo se pri anatomiji pogovarjali o bolečinah v prsih in sem natančen opis moje bolečine prebrala pri opisu plevritisa ali težavah s pljučno mreno. S stvarjo se nisem bistveno ukvarjala do prejšnjega tedna, ko sem na počitnicah po enem takšnih napadov bolečine izgubila zavest – momentarno, takoj ko sem se sesedla je bilo boljše, kar verjetno pomeni da nisem imela dovolj kisika…

Zanima me, če mislite, da je smiselno da grem še na pregled pljuč? Če prav razumem, je bolečina pri plevritisu ponavadi akutna in ne kronična kot pri meni?
Po pravici bom povedala, da si pregleda pri zdravniku ne želim (tudi zdravnica me je takrat odslovila kot da “si samo domišljam”) in ne bom šla v kolikor mi tega izrecno ne svetujete.
Že nekaj časa jemljem tudi kontraceptive, zato se mi v glavi poraja tudi vprašanje, da bi jih bilo smiselno nehati, v kolikor imam večje nagnjenje k pljučnim težavam, npr. emboliji.

Opravičujem se, ker sem se tako razpisala, ampak verjetno Vam je lažje odgovarjati, če poznate vse okoliščine. za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam,

Tanja

Spoštovani,

Nasvetov glede diagnostike in zdravljenja ni možno podati po elektronskem dopisovanju. Predlagam, da se oglasite ponovno pri vašem izbranem zdravniku. Menim da bi bil potreben pregled pri specialistu in preiskave za izključitev pljučne embolije. Predlagam, da to mnenje pokažete vašemu izbranemu zdravniku.
Lep pozdrav, Mihaela Zidarn

New Report

Close