bolečina v predelu reber in oteženo dihanje
Pozdravljeni!
Prvo kot prvo mogoče pretiravam z zaskrbljenostjo ampak previdnost ni nikoli odveč 🙂 mogoče pa le obstaja kak nasvet kaj narediti 🙂
Star sem (šele) 20 let in recimo da 2 leti kadim. Ne bi se izrazil da redno…občasno redno občasno pa tudi po par dni ne. Recimo zmerno.
Zadnje čase opažam da težje diham (kot da nebi mogel do konca vdihniti) in tudi občasno začutim bolečino v predelu prsnega koša…bol natančno sp. del reber. Ne vem zakaj saj ne kadim tako redno…kolegi kadijo po več let že redno pa nimajo takega problema..
Prosim, če kdo ve kaj naj bi to bilo in kako se tega rešim 🙂 škatlico cigaret sem že vrgel stran in bom nehal saj sem se precej ustrašil. Vem da verjetno ni nič urgentnega ampak vseen bi prosil za nasvet.
Torej…prvo. kaj naj bi to bilo in drugo kako to rešiti 🙂 hvala
LP
Lahko da gre le za mišično-skeletno bolečino, ki bo minila sama po sebi in ni znak kakšne bolezni, je pa res, da je podatkov za kakšno bolj zanesljivo mnenje zelo malo. Ni nujno, da ima kakršnokoli zvezo s kajenjem (kar zadeva škodljive učinke kajenja in zdrave prijatelje: nekateri kadilci živijo 100 let, a večina žal ne. Izbira načina življenja pa je le izbira verjetnosti za določene zdravstvene težave in ne garancija). Upam, da bo motivacija zdržala!
Lep pozdrav!