Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Bolečina v predelu prsnega koša

Bolečina v predelu prsnega koša

Pozdravljeni!

Oglašam se in prosim za mnenje. Že več kot mesec dni me boli v predelu prsnega koša, neka topa bolečina, ki je včasih bolj izrazita, včasih manj. Večkrat na dan izpljunem bolj gosto snov, ki je včasih (zjutraj) kot kakšen gnoj (zelena, gosta), včasih pa bolj prozorna z nekimi sivimi nitkami ali nekaj takega notri. Stara sem 35 let, ne kadim.
Mislila sem, da je mogoče kaj s pljuči, vendar zdravnica ni nič slišala, ko je poslušala.
Mi lahko poveste kaj bi lahko bilo? Je pa res, da sem kar dosti pod stresom in takrat je še huje.

Hvala že v naprej. Prijeten dan vam želim.

M

Spoštovani!

Zastavila vam bom še nekaj dodatnih vprašanj, da bova lažje ugotovili, kaj vam je in če je to za vas nevarno. pri bolečini vas prosim za dodatne podatke. Ali vas boli stalno, karakter in jakost bolečine, kaj jo povzroči oz. poslabša in kaj omili, kje boli, bolj spredaj, bolj v hrbtu? Ali je izmeček kisel, grenak, brez okusa? Nisem prepričana, da je z bolečino sploh kaj povezan. Kakšno delo opravljate? Se ukvarjate s športom, telovadite? Potem bova lažje našli vzrok in ga odpravili.

Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Spoštovani, hvala za tako hiter odgovor.
Ne, bolečina ni stalno pristotna, ko naredim kakšen določen gib (če se npr. sklonim ali kaj potisnem, če ležim na boku, kadar vstanem in se napnem, če kihnem). Ni tako grozno boleča, je kot npr po tistem ko se udariš in se tisto mesto razboli (taka vrsta bolečine).
Boli me spredaj, ne v hrbtu.
Imam tudi občutek, kot bi se mi po požiralniku stalno nekaj pretakalo in proti grlu nabiral cmok, tako, da na vsake toliko to izpljunem. Izpljunek nima kakšnega posebnega okusa, brez okusa bi rekla.
Delam v računovodstvu in s strankami. Stalno sem vezana na kakšne roke, delo nikdar dokončno opravljeno,… je pa tudi res, da sem imela zadnji dve leti kar stresno tudi doma (mati je zbolela za rakom želodca in je bilo kar hudo).
S športom se ukvarjam, vendar ne redno, včasih parkrat na teden, včasih enkrat na dva tedna. Predvsem rada hodim, bodisi okrog ali v hribe.

Hvala za vaš čas in trud. Lep dan vam želim.

M

Bolečine, ki jih opisujete, imajo značilnosti kostno mišične bolečine. Pretakanje ni nevarna reč, dogaja se lahko zaradi prisilne drže, dejstva, da ste dlje pri miru. Med delom se večkrat pretegnite, naredite nekaj razteznih vaj. To bo pomagalo za obe težavi. Zaradi cmoka vam svetujem pregledati ščitnico. Oglasite se pri osebnem zdravniku.
Skušajte se bolj redno ukvarjati z rekreacijo, vam bo boljše. Saj ni treba daleč, kar po bližnji okolici. Vaje za mišice hrbta, trebuh, noge lahko delate sama doma.

Lep pozdrav! M. Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Hvala za odgovor. Se bom oglasila pri svojem zdravniku.
Prijeten dan vam želim.

M

New Report

Close