Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Bolečina v predelu modrostnega zoba

Bolečina v predelu modrostnega zoba

Pozdravljeni

Pred kratkim sem dopolnil 23 let. Nenadoma, čez noč, so se mi nekaj dni nazaj pojavile bolečine v predelu modrostnega zoba levo spodaj. Približno eno leto nazaj sem šel na slikanje zob. Slika je pokazala, da ta zob, ki takrat še ni prišel ven, narobe raste in da bo potrebno zob izruvati. Na ruvanje nisem šel. Zdaj pa je zob deloma že zunaj. Do nedavnega me ni bolelo nič. Zdaj pa so nastopile težave. Zanimivo je, da me sam zob ne boli. Boli me okoliško tkivo (zlasti predel proti ličnici) , ki je nekoliko oteklo, belkaste barve. Po mojem mnenju je najverjetneje vneto. Tekom dneva bolečine niso tako izrazite, proti večeru pa so kar močne. Ko si po ščetkanju zob ustno votlino splakujem z vodo, je bolečina izrazita. Lahko omenim tudi, da bolečina občasno seva v levo uho. Verjetno ni treba poudariti, da je grizenje hrane oteženo. No, to je to.

Kaj me pravzaprav zanima? Ali je krivec za bolečine ravno modrostni zob ali je zgolj naključje, da so bolečine prisotne ravno v tem predelu? Ali se odstranitvi zoba ne morem izogniti? Priznam, da se tega bojim kot hudič križa. Zato tudi odlašanje z operacijo. 🙂

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Pozdravljeni,

razmišljate popolnoma pravilno in logično; krivec je delno izrasla osmica, za katero se je razvil parodontalni žep v katerem je prišlo do vnetja. Simptome ste lepo opisali in bilo bi dobro, da čimprej obiščete svojega zobozdravnika. Le ta bo poskrbel za drenažo vnetnega procesa in odstranitev akutnih simptomov. Nato bi bilo potrebno modrostnik odstraniti. Z odstranitvijo zoba ne odlašajte, saj se bodo vnetja sicer ponavljala.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close