Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečina v predelu mod

bolečina v predelu mod

Lep pozdrav!

Imam eno težavo in sicer, že dva tedna imam motečo bolečino v predelu od mod pa do zadnjika, ki se odraža tudi kot bolečina od preveč sedenja na trdem stolu, bolečina ni huda, ampak je moteča. Naj povem, da uriniranje je normalno, odvajanje blata tudi, tudi pri erekciji nimam problemov. Moda so normalna, nimam nobene bulice.
Ta bolečina se mi je pojavila prvič, ko sem šel na blato, ko sem se vsedu na školjko in sem se na školjki malo popravu (lepše usedu), takrat sem začutu kot nek krč v predelu za modmi, od takrat imam ta problem, tudi pri izlivu začutim tak krč, vendar sedaj v blažji obliki. Star sem 20 let, spolnih odnosov še nisem imel.

Za vaše mnenje se vnaprej zahvaljujem.

L.

Spoštovani!

Bolečina je podobna bolečini pri vnetju prostate, a glede na povedano, je to manj verjetno. Lahko izžareva iz črevesa zaradi težav s prebavo – trdega blata. Najbolje bi bilo počakati kakih deset dni. V tem času naj bi se stanje popravilo, v nasprotnem pa obiščite zdravnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Tudi jaz čutim podobne težave, ampak že desetletje ali več. Pri erekciji imam občutek, kot da mi želi levo modo pobegniti nekam gor, kar je neprijeten občutek in si ga večkrat z roko potiskam navzdol. Zadnje čase pa me ta občutek moti tudi pri sedenju. Pri otipu začutim tudi močnejšo bolečino nekako med modo in notranjostjo presredka. Občasno imam pekoče mikcije in tudi orgazem občasnu občutim kot manj prijeten. Kaj svetujete?
Hvala in lp!

Spoštovani!

To, da vam modo poskoči navzgor je posledica t.i. odprtega ingvinalnega kanala, kar je nekakšna predstopnja kile. Bolečina je pri tem lahko omejena na moda ali više nad modi, medtem ko bolečina v presredku ni nujno posledica tega. Za to bi lahko bilo krivo kronično vnetje prostate, zardi česar bi bile lahko včasih prisotne boleče mikcije in ejakulacije. Mogoče bi bil smiseln pregled pri urologu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close