Bolečina v pljučih!
Pozdravljeni!
Že nekaj časa me tišči oz. špika v predelu pljuč,bolečina je srednja, bolečina se prestavlja iz leve na desno iz leve zgoraj na desno spodaj itd.Bolečine se pojavljajo spontano. Imam tudi občutek oteženega dihanja…Star sem 17 let, nekadilec, ne pijem alkohola gibam se dokaj redno (sprehod z psom v naravi, ker sem doma na vasi)Imam dokaj stresno obdobje (šola).Velikokrat sem zaprt in imam včasih trdo ali mehko blato.
Januarja, 2014 so mi odkrili gastritis, jemal sem tablete Controloc ampak, mi zaradi stranskih učinkov ni ustrezal in mi jih je zdravnica zamenjala z Nexium 40mg.K zdravniku si še neupam iti(ker bom verjetno ostal v bolnišnici), ker imam ta teden do srede še nekaj ocen za pridobit in nebi rad padel letnika.Zelo sem v skrbeh, da nimam kaj hujšega kakšenga raka na pljučih ali na želodcu ali kaj drugega.Kot otrok nisem imel nikoli težav z dihanjem ali z pljuči.Bil sem tudi lani avgusta v bolnici na EKG-ju srca (24urni) in ni pokazal ničesar.
Vnaprej Hvala za odgovor!
Lep Pozdrav!
Spoštovani,
glede na to, da simptomatika špikanja že dolgo traja, ni nuje za hitenje z obiskom zdravnika. Seveda pa je primerno, da greste do zdravnika, da vas pogleda in da se zmenita, kaj bi to lahko bilo. Zgodba, ki jo opisujete, ne zbuja kakšnega vleikega suma na bolezen pljuč, niti ne na raka. Špikanje in tiščanje sta dve zelo različni obliki bolečine in le redko jih hkrati ugotovimo pri isti bolezni. Če je tiščanje in težje dihanje, potem bi bilo za pogledati v smer morebitne astme. Špikanje pa bolj kaže na nenevarne bolečine ki izvirajo s hrbtenice.
Lep pozdrav
Mitja Košnik
Medicinska fakulteta Ljubljana/Medical Faculty Ljubljana
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK
University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia