Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bolečina v pljučih

bolečina v pljučih

Pozdravljeni,

pred cca 10imi dnevi sem občutila neko čudno bolečino v predelu srca in in imela občutek,d a bom izgubila zavest. “Napad” je trajal cca 15-20 minut, vmes sem se tudi zelo prestrašila in bila po tem zelo utrujena in popolnoma brez energije. POtem se je v naslednjih dneh to zgodilo še nekajkrat. Seveda se potem pojavi še strah pred morebitnim naslednjim “napadom” in se znajdeš v začaranem krogu. Pomislila sem, da je morda psihičnega izvora (ker naj bi večina stvari izhajala iz psihe), čeprav lahko skoraj zatrdim, da nisem psihično obremenjena oziroma imam obremenitve, ki so v mejah normale, zato sem vseeno trikrat na dan začela jemati persen forte, kar naj bi stanje, v primeru, da gre za psiho, izboljšalo. Pa ni nič boljše. Zdaj po cca 10ih dneh pa čutim bolečino bolj v levem predelu prsnega koša in zadaj v hrbtu. Me ne zbada. Imam pa tudi nek “cmok” v grlu in nek pristisk v vratu in na splošno se večkrat na dan precej slabo počutim.
Ne pijem, ne kadim, stara sem 34 let in dve leti starega ortočka, krasnega moža in urejeno družinsko življenje. Priznam pa, da se skoraj nič več ne ukvarjam s športom, čeprav se bila pred nosečnostjo aktivna rekreativna športnica (tek, tenis,…). Pred pol leta sem šla po dolgem času na tek in me je potem še nekaj dni zelo tiščalo v prsih (potem je samo od sebe izzvenelo), zato sem tek za nekaj časa opustila. Pred dobrim mesecem dni sem ponovno poskusila s tekom in se je zgodba ponovila. Zato šport opuščam.

Kaj bi to bilo? Ravno danes sem na poročilih poslušala o pljučni emboliji in me je resno zaskrbelo, da ne gre za kaj hujšega?

Pred cca pol leta sem bila tudi na pregledu krvi, sladkorja v krvi, ščitniški hormon in pregled splošne krvne slike in je bila kri super.

Kaj menite?

Hvala za odgovor,

Mammi

Pozdravljena!
Težave, ki jih navajate, niso znaki pljučne embolije, napadov tesnobe pa zelo verjetno in za te ne potrebujete nekega zelo otipljivega “stresa” ali nezdravega življenja (sicer pa tudi zaskrbljenost nad lastnim zdravjem predstavlja stres). Da ni bistveno bolje po persenu, ne izključuje psihičnega porekla vaših težav, saj se mi zdi malo verjetno, da bi se lahko “pozdravili” le z njim. Na pregled se je seveda smiselno oglasiti, večina težav pa je najverjetneje povezana le s tesnobo. Upam, da vas ta odgovor seši kakšnega “napada”. Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

pozdravljeni,

najlepša hvala za odgovor. danes zjutraj sem ponovno doživela takšen “napad”, žal na cesti in sem bila po tem na obisku pri zdravniku, ki je ugotovil prav to, kar ste navedli. torej nič življensko nevarnega, pa vendar zoprnega za normalno življenje. je pa zadeva ozdravljiva:)

hvala.

Seveda, če ne gre drugače, pa z zdravili.
Lep pozdrav!

Pozdravljeni,

ponovno se obračam na vas.
Zaradi zgoraj navedenih težav sem obiskala zdravnika, ki je naredil krvno sliko, tudi THS, sladkor in je vse v mejah normale, kaže se zgolj neko rahlo vnetje.
Slikali so mi pljuča in je vse bp.
Zdravnik mi je naredil tudi EKG srca in je vse v mejah normale, prav tako mi je z aparatom na prstu izmeril kisik v krvi ozrioma nekaj podobnega. Vsi izvidi so normalni, zato mi je zdravnik predpisal xanax, ki naj ga vzamem ob nemiru ali “napadu”.
Ker težave še vedno trajajo in se večkrat dnevno počutim izjmeno slabo in popolnoma brez energije, prav tako me še vedno zelo boli na desni strani pljuč in vmes med pljuči (kot bi šlo za vneto mišico kot je navedel zdravnik) menim, da tega vseeno ne gre pripisovati zgolj stresu.
Pravkar sem nekje prebrala o miokarditisu (propadanju srčne mišice ali nekaj podobnega) in me zanima, če ne gre pri meni za kakšno tako zadevo. Tole moje zdravje in stalno dolgotrajajoče slabo počutje mi napreč že pošteno načenja živce.
Mi lahko prosim pomagate z odgvorom.

Najlepša hvala za čimprejšnji odgovor,

nesrečna mami

Glede na težave in opravljene preiskave, se mi zdi tesnoba ali depresija bolj verjetna možnost, bolečine bi lahko izvirale iz stene prsnega koša (kostnomišična bolečina). Če boste iskali diagnoze, ki lahko povzročajo bolečine v prsnem košu, jih boste našli še veliko. Za pomoč pri posameznih napadih je xanax ok, če je problem v depresiji pa ne. Lep pozdrav!

pozdravljeni,

ponovno se obračam na vas. skoraj 2 meseca je inilo, bolečine v prsnem kosšu pa so še vedno doka močne. lokacija bolečine je na sredi med prsnim košem do leve rame. bolečino občutim predvsem z obratom levega ramenskega dela v desno stran. boli tudi zadaj v hrbtu, predvsem v desni lopatici. večkrat tudi občutim nek pritisk v ušesih (no, cca en teden me bolijo bezgavke pri ušesih, vendar tega ne povezujem s tem, ali pač? grlo me tudi ne boli, drugih znakov nimam).
posakušam s telovadbo za hrbtenico vsako jutro, pijem zeliščne čaje, večkrat dnevno se razmigam, predvsem pri daljšem sedenju… zadeva me je po vsem tem času začela zelo motiti, predvsem zato, ker ni napredka, ki ga pričakujem.

ali je možno, da takša bolečina tako dolgo traja? upam res, da ne gre za kaj hujšega?!

najlepša hval ain lep konec tedna,

mami

Nekako razumem vaše težave kot drugačne, kot so bile septembra, ko so se pojavljale v napadih po nekaj minut, občutkom, da boste izgubili zavest, utrujenostjo in cmokom v grlu…sedaj pa so vezane na premikanje, kar bolj kot na depresivno/tesnobno težavo spominja na že omenjeno kostno-mišično bolečino ali težavo povezano s hrbtenico. Če govoriva o preiskavah, bi od tistega kar še niste imeli opravljenega, prišel v poštev še običajno RTG slikanje kosti (če se to ob pregledu izkaže za smiselno, da se izključi dogajanje na kosteh). V vseh primerih so težave lahko dolgotrajne, ukrepi pa lahko različni….predvidevam, da ste tudi z vašim zdravniokom v tem času že prišli do kakšnega zaključka.
Lep pozdrav!

ja, opravila sem tudi slikanje pljuč in je vse ok. ponovno sem kontaktirala zdravnico, ki mi je predlagala fizioterapijo.

ali menite, da bi mi koristilo še bolj vztrajno in večkrat dnevno razgibavanje hrbtenice in zgornjega dela nasploh, ter masaža in mazanje z naklofen gelom?

Teoretično ja, vaje za hrbtenico (+primerna drža…)so k0oristne v vsakem primeru, in tudi možno, da težave izvirajo od tam, zagotoviti pa vam diagnoze zgolj iz opisa žal ne morem.
Lep pozdrav!

samao še to: katere pa so možnosti, kaj bi ta bolečina med sredino pljuč in ramo lahko bila? kaj bi recimo to bilo? pljučnica? angina pectoris? pomanjkanje kalcija v kosteh? kaj resnega?

samo toliko, da vem kam se nagibati.

najlepša hvala za prijaznost!

Za pljučnico traja predolgo, praviloma ne boli, praviloma se vidi na rtg, ki ste ga imeli…, angina pectoris izgleda drugače, ne traja mesece stalno in ni odvisna od gibanja v rami, pomanjkanje kalcija v kosteh ne boli, lahko je vnetje npr. stika reber s hrustanci ali vse našteto v dosedanjih postih.
Lep pozdrav!

najlepša hvala za izredno hitre odgovore.

Sončen pozdrav,

mami

Pozdravljeni,

vmes sem poiskala pomoč pri alternativi in sem obiskala enega izmed centrov, kjer ti s skeniranjem pregledajo celo telo in delovanje vseh organov, pa so ugotovili izredno pomanjkanje kalcija in enteroviruse in še nekaj virusov iz te vrste. Po enomesečni terapiji z naravnimi antibiotiki in pozneje s čiščemnjem telesa z acidofilosom se žal ne počutim nič bolje.

Razmišljam tudi o tem, da bi bile morda zožane žile na vratu, kar bi lahko onemogočalo normalen dostop krvi in kisika v možgane ali pa kaj v glavi, čeprav ta aparat česa podobnega ni zaznal?? Kaj menite vi? KAkšni so znaki, če bi šlo za zožanje vratnih žil?

Glede na to, da sem pred dvema letoma rodila, ali bi bilo lahko možno, da bi izredno pomanjkanje kalcija povročalo težave, ki jih imam: stalno pijanost v glavi (skoraj cel dan, lahko več dni skupaj in potem kakšen dan boljše), izredno slabo počutje, utrujenost, slabša koncentracija, ob gledanju TV in podobnega me zmoti, če se kakšna stvar prehitro premika, če pišem na računalnik, me pogosto zajema pijanost, kot bi se vse premikalo…. zoprno. In hkrati mi je zoprno voziti avto in nasploh biti sama, da se ne bi zgodilo kaj hujšega. In potem si v začaranem krogu.
In še enkrat, zadovoljna sem s svojim življenjem, imam krasno družino in dobro službo. To pa me vedno bolj dela zaskrbljeno in žalostno, ker se vse predlogo vleče in ni neke pametne rešitve na vidiku.

ZAčela sem jesti tudi sinupret, če bi bili morda zamašeni sinusi. Čeprav sem zdrava brez nahodov.

Bolečina v predelu pljuč in leve rame je manjša.

hvala.

Glede pregledovanja celega telesa z nekimi vprašljivimi metodami in na podlagi tega postavljenih (praviloma nenavadnimi) diagnoza sem zelo skeptičen. Tudi kaj naj bi z vašim počutjem imela kalcij in omenjeni virusi ne vem. Bi pa komentiral “zadovoljstvo z življenjem”….verjamem da ste zadovoljni z družino, službo…..ne verjamem pa, da ste v celoti zadovoljni tudi s stalnim slabim počutjem, utrujenostjo, težavami s koncentracijo…. Če pač upoštevava, da lahko po internetu razpravljava le o tem, kaj se meni glede na napisano zdi najbolj verjetno, potem vztrajam na tesnobnih ali depresivnih težavah.
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Imam vprašanje glede bolečin v pljučih. V nedeljo sem imela bolečine v zgornjem delu levega prsnega koša, proti rami. Bolečina je bila podobna tisti v mišicah. Naslednji dan so se pojavile težave z dihanjem, saj ne morem vedno globoko vdihniti in imam občasno občutek pomanjkanja zraka. Bolečina na tistem delu je izginila, le občasno se je še pojavila v predelu pljuč, kot ostra bolečina. Sedaj imam že cel teden take občasne težave z dihanjem in bolečinami v pljučih, ki se ne pojavljajo skupaj, ampak se izmenjujejo. Začela me je boleti tudi glava ter uho in grlo na isti strani.
Bila sem pri zdravniku, ki mi je dal Nalgesin, saj meni, da imam mogoče vneto medrebrno membrano.
Zanima me še vaše mnenje.
Lep pozdrav,
a.

Bolečine v prsnem košu in občasno občutek težjega dihanja nista nujno povezana, o bolečinah v prsnem košu je bilo večkrat govora in dejansko je večina teh nenevarnih in praviloma minejo same od sebe (in jih lahko blaži tudi terapija, ki ste jo prejeli vi). Zelo težko pa je kaj bolj zanesljivega povedati o vaših težavah z dihanjem. Saj se mi res zdi tesnoba najbolj verjeten razlog, a je zgolj navedba težave premalo, da bi moj “sum” lahko kaj bolj argumentiral.
Lep pozdrav!

Spoštovani,

že tri mesece imam hude bolečine v okolici desnega pljučnega krila. Načeloma pljuča ne bolijo, pa vendarle imam pri dihanju velike probleme.
Zanimivo je to, da so te neznosne bolečine in problemi z dihanjem pojavljajo samo ponoči, najhujše pa so zjutraj, dokler se ne razgibam. V kolikor se čez vikend ukvarjam z športom ko npr pljuča napolnim z svežim kisikom, je zjutraj še veliko huje, čez dan pa zopet nobene sledi o bolečini.
Bil sem že na rtg-ju, kri in vse ostalo je ok.
Ali je možno:
– ker imam vodno posteljo tik ob steni da sem se prehladil?
– da imam vneto medrebrno membrano

Zanimivo je tudi to da mi že Lekadol pomaga, katerega se ne smatra kot močnejše “zdravilo”, ampak kljub vsemu me moti da se že tri mesec zvečer in zjutraj “filam” z Lekadoli

kaj mislite oz bolj pomembno kaj mi svetujete.

Pozdravljeni! Težko verjamem, da bi bilo od vodne postelj ali stene. Reciva vaši težavio raje bolečina v prsnem košu in najverjetnejši razlog je, da ne izvira neposredno iz pljuč ampak iz stene prsnega koša. Vzrok bi bil lahko vnetje kakšne od struktur tam, ker pa se zadeva vleče je vsekakor smiselno opra viti pregled.
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Stara sem 15 let. danes sem občutila grozno bolečino v pljučih in v hrbtu imam vročino in sicer: 38 …. že cel dan sem zelo zaspana ampak nemorem zaspati. cel dan nisem jedla čisto nič! zdaj sem spila čaj in še me bolj bolijo pljuča.polek pljuč in hrbta še me bolijo noge in komaj stojim. kaj bi to lahko bilo? Prosim za odgovor.

Hvala!

New Report

Close