bolečina v pasu
Pozdrav! Sem mlad fant iz Celja, ki mu ta težava že kar nekaj otežuje trening.
Nekaj mesecev nazaj se je na desni strani v pasu pojavila bolečina. Od popka 8cm dol in potem 10cm desno.(na sliki označena z rdečo)
Nekako ob istem času se je pojavila tudi bolečina v desnem stegnu na notranji strani, nekako od mednožja do polovice stegna.(na sliki označena z modro)
Drugo bolečino sem nekako pozdravil s kar nekaj ledu vsakdan, kremami pred treningi(košarko treniram) in nekakšnim ščitnikom, ki mi je vse skupaj stisnil tako da me ni bolelo. Prva bolečina pa še zdaj ni izginila. Včasih zelo poneha,a se spet pojavi. Obe bolečini sta se pojavili ko sem v okviru športne vzgoje delal samostojno v fitnesu. Morda pruh? Sam vem, da tam nikoli nisem dvigoval nekih prevelikih obtežitev, v tisti slabi uri in pol sem skorajda tretjino porabil za raztezanje itd.
Ta bolečina me zelo ovira pri treningu, kajti zdaj že kakšen slab mesec prakticiram kalistenske vaje oz. bodyweight exercises. Recimo težko oz. ne morem brez bolečine da bi delal večino vaj za trebušne mišice.
Nevem kaj je vzrok. Morda tudi to, da sem že praktično celo leto stalno v pogonu. Predvčerajšnim je bilo prvič, da sem manjkal na treningu, imamo pa jih 5x na teden. Med vikendi smo imeli med sezono po 2, včasih tudi 3 tekme, sedaj ko pa je sezone konec pa ne zdržim da ne bi vsaj 3 urce med vikendom preživel na igrišču. Vmes med sezono sem 2x tedensko bil v fitnesu. Preko celega leta sem tudi izvajal malo workouta doma, predvsem stabilizacijske vaje, stabliziacija na ravnotežni dili, razni pushupsi itd.
Prosim za odgovor kaj je narobe z mano, oz. še bolje bi bilo če ni nič narobe in rabim samo nekaj vaj za ojačitev bilokaterih mišic.
Pozdravljen,
dobro bi bilo vedeti koliko si star/visok, poznati morebitne pretekle težave, oceniti telesno držo itd. Preko interneta se lahko poda le okvirno mnenje. Predel, ki je označen z rdeco je precej velik. Če je bolečina lokalizirana bi lahko šlo za tendinitis primikalk kolka (stanje ni posebej problematično, če se pravočasno ukrepa). Kot si omenil bi lahko vzrok bil ingvinalna kila (pruh) ali poškodba na nivoju ledvene hrbtenice, ki posledično oživčuje ta predel (označen z modro). Če poškodbe nisi začutil ob nenadnem dogodku je možno da je le-ta posledica večkratnih ponavljajočih se obremenitev (kot si omenil se intenzivno ukvarjaš s košarko). Glede nato, da je bolečina prisotna že nekaj mesecev bi svetoval pregled pri fizioterapevtu, ki ima izkušnje s športniki.
Srečno
Forum je zaprt za komentiranje.