Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija bolečina v očesu

bolečina v očesu

Pozdravljeni !

Pred približno 4 leti sem prvič občutila bolečine v desnem očesu.Bolečine se pojavljajo 2 dni po koncu menstruacije. To sem povedala že ginekologinji,pa je rekla da nima zveze s tem.Najprej se bolečina pojavi za očesom in imam občutek, kot da je nekaj zapičeno v oko, nato se pa bolečina naseli čez celo oko in imam občutek, kot da je tujek, da mi je odveč.Očala nosim že8 let. Pred kratkim sem menjala očala in imam sedaj na desnem očesu dioptrijo za blizu 3,5 za daleč pa 1.Imam namreč očala za blizo in daleč.
Pri menjavi očal sem povedala, da me boli, vendar niso imeli časa da bi mi pogledali oko, rekel je samo, da ni tumor.Ne vem več ali naj še grem k zdravniku, ali naj vse skupaj pustim,saj imam občutek kot da mi nihče ne verjame.Stara sem 43 let. Hvala za odgovor !Ana maria

Menim, da če imate težave se morate oglasiti pri okulistu in ne pri optiku, kjer verjetno predpišejo samo očala. Pri okulistu vam naredijo splošni okulistični pregled, izmerijo očesni pritisk in pregledajo očesno ozadje, zaradi glavobolov je smiselno narediti tudi preiskavo vidnega polja.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close