Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija BOLEČINA V NOGICI

BOLEČINA V NOGICI

Včeraj sva bila s sinom pri zdravniku zaradi bolečine v nogici, sedaj ima gips, diagnoza pa je aseptična nekroza navikularne kosti.
Koliko časa se celi oz. obnavlja kost, koliko časa lahko pričakujemo, da bo imel gips na nogi. Imamo pa kontrolo pri ortopedu čez en teden.
Hvala za odgovor

Spoštovana mamica,

aseptična nekroza navikularne kosti v gležnju ali Koehlerjeva bolezen je okvara, pogosto posledica poškodbe, pri kateri je bil prekinjen krvni obtok. Navadno gre za izpah kosti. Pojavi se bolečina in omejena gibljivost. Pri manjših težavah pomaga nošnja opornice oz. mavca za zaščito gležnja.
Glede na obseg nekroze kosti oziroma prekinitve krvnega obtoka, ki hrani kost, je odvisna dolžina zdarvljenja. Tako vam bo o tem glede na rentgenski izvid nabolje svetoval ortoped.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close