Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolecina v nogi – izvid MRI

bolecina v nogi – izvid MRI

Pozdravljeni.

Star sem 32 let in imam ze dalj casa (5 let) tezave z krizem. Obcasno sem obcutil tudi lazje bolecine v desni nogi ki pa so ponavadi po 2 ali 3 dneh izginile.
Ze dalj casa (samo ko dalj casa sedim) pa imam imam tudi cuden obcutek v predelu dimelj (“kot bi mi nekdo po kozi vlekel z vrvjo”)

Sedaj pa me ze 3 tedne desna noga zelo mocno boli. Bolecina ni vedno na istem mestu. Zvecer in ponoci me boli cela noga, podnevi pa cutim mocan “pritisk” pod kolenom. Zaradi mocnih bolecin jemljem tudi ketonal tablete.

Odlocil sem se za MRI katerega izvid je naslednji:
Zmerne začetne denegerativen spremembe lumbalne hrbtenice. Lumalna lordoza je izravnana, nakazan sakrum akutum.
Zmerna degeneracija i.v. diska v nivojih L5-S1 z znižanim i.v. prostorom in znižano intenziteto signala v T 2 sekvenci. Disk minimalno prominira v spinalni kanal. I.v foramni so prosti, epiduralno maščevje je ohranjeno.
V aksialnih rezih kaže nivo L5-S1 minimalno centralno protruzijo diska brez stenoze recesusov. Nivoja L3-4 in L4-5 ne kažeta posebnosit.
ZAKLJUCEK: Preiskava pokaze manjšo protruzijo diskusa L5-S1, sicer brez patologije.
Priporočam EMG spodnjih okoncnin.

Prosim za vas komentar zgornjega izvida. Kaksna preiskava je EMG. Kdo jo opravlja ?
Ali se lahko z njo potrdi da boleine v desni nogi izhaja iz kriza ?

glede na to da me moja zdravnica ne jemlje resno prosim za vase mnenje glede mojih tezav.

hvala

lep pozdrav

Spoštovani!

Po izvidu sodeč imate obrabljeno hrbtenico, ki lahko povzroča bolečine in spremembe na medvretenčni ploščici, ki še ne pritiskajo bistveno na okoliške strukture. EMG = elktromiografija 0 preiskava, ki z merjenjem prevajanja impulzov po živcih pokaže mesto okvare, njeno starost in tudi težo. Na podlagi tega se je laže odločiti za ev. operacijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close