bolečina v nogi
Spoštovani,
že več tednov čutim topo bolečino v notranji stegenjski mišici leve noge, skoraj že v dimljah. Mislim, da bi se lahko zgodilo po teku, začelo pa se je ponoči v spanju,v obliki krčev. Sprva sem pomislila na pomanjkanje magnezija, vendar se je bolečina spremenila in ojačala; začela se je seliti po nogi navzdol. Vmes nisem telovadila, sem pa enkrat obremenitev ponovila s sicer lažjim tekom po hribu navzdol. Od takrat sem zelo slabo gibljiva; težko vozim avto (držanje sklopke), se priklanjam in hodim po stopnicah navzgor. Bolečino zdaj čutim na različnih mestih; še vedno je žarišče notranji stegenski del, sicer pa občasno zadnjična mišica in mišice po nogi navzdol. Bila sem pri osebni zdravnici, ki mi je predpisala ibuprofen belupo, ki je precej očitno bolečino oblažil, a po dveh tednih jemanja sme prenehala in se je vse ponovilo v malenkost blažji obliki. Stara sem 33 let in bi v prvi vrsti želela odkriti zanesljiv vzrok svojih težav. In zato se obračam na vas za nasvet; zanima me:
1. kakšna je postopnost pri ugotavljanju tovrstnih težav pri klasičnem zdravljenju in
2. kakšna je najhitrejša pot do prave diagnoze?
Slišim precej slabih izkušenj z ortopedi, fizioterapija sama po sebi ne odkriva vzroka? (mislim, da me bo zdravnica napotila na eno ali drugo, in spet čas teče …). Prosim, svetujte mi, kaj priporočate – bi bila manualna terapija to, kar iščem?
Hvala za odgovor in pozdrav, Mateja
Sumim, da gre za draženje živčne korenine L4.
Najhitrejši postopek bi bil obisk v naši ordinaciji, ali bomo ugotovili vzrok ali pa vam bomo svetovali nadaljne preglede, s čimer se boste verjetno izognili nepotrebnim pregledom in čakanju.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni
Stara sem 43 let in imam že leto in pol parezo desnega stopala,ki je posledica hernie diska L4L5. Večjih bolečin ni,pojavlja se le občasno mravljinčenje,ter nemoč v nogi po daljši hoji.Zanima me,ali bi operativni poseg po tolikšnem času še lahko prinesel kakšno izboljšanje,kajti za stopalo mi je že jasno,da se ne bo popravilo.Strah me je,da mi ne bi odpovedala cela noga.
Hvaležna vam bom za vaše mnenje,ter kakršni koli nasvet,ki ga bom z veseljem upoštevala.
Lep pozdrav
Pika
Škoda, da a se niste uspeli pri ns oglasiti prej, verjetno bi vam lahko uspešno pomagali, sedaj so možnosti bistveno manjše.
Okvara perifernega živčevja običajno ne privede do popolne paralize, vnaprej pa je težko vedeti, kaj se bo dogajalo z drugimi živci.
Morda bi bilo najbolje, da se s slikami oglasite na pregled v naši ordinaciji, najmanj, kar vam lahko damo je natančnejša ocena stanja in nasvet kaj in kako naprej.
Lep pozdrav,