Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? bolecina v modih

bolecina v modih

Lep pozdrav

Imam eno vprasanje in sicer me zanima sledece. Poleti avgusta sem bil na morju in me je v desnem testisu prijela rahla, neprijetna bolecina (kot da bi se udaril). Obiskal sem zdravnika, ki me je pregledal in ni ugotovil nobenih izboklin, zatečenega testisa ali cesa podobnega. Rekel je, da naj bi bolecina posla v nekaj dneh in naj dajem na testis obkladke. No, bolecina je res posla. Zdaj pa se mi dogaja od morja, da se bolecina vsake toliko casa za kratek cas vrne (recimo na kaksna 2 tedna za 5-10 min) in spet izgine. Sam sem si testisa nekajkrat pregledal in nisem ugotovil nobenih zatrdlin ali cesa podobnega, skrbi pa me kaj bi ta rahla, neprijetna bolecina lahko bila. Mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim, prosim?

Hvala, Marko

Dragi Marko!

Rak testisov se kaže praviloma kot neboleča nepravilnost v modih. Žal niste napisali svoje starosti, tako da težko ugibam, za kaj gre. Svetujem pa vam, da obiščete urologa. Najpreprostejša preiskava, ki bi morda prikazala vzrok vaših težav in je obenem neškodljiva, pa je ultrazvok. Natančno bi lahko tudi opredelili vašo bolečino. Nanj bi vas lahko glede na trajajoče težave napotil tudi osebni zdravnik ali pa se zanj odločite kot samoplačnik. Menim, da bi bilo dobro najti vzrok tem bolečinam, čeravno dvomim, da bi bile lahko povezane z rakom. Morda gre za kakšno občasno motnjo v prekrvavitvi moda.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

New Report

Close