Najdi forum

Bolečina v mečih

Spoštovani!

Včeraj zvečer sem pri hitri hoji naredila hiter zasuk (obremenjeni sta bila palec in notranja sprednja polovica levega stopala) in takrat sem v levih mečih začutila kratko, ne prehudo vodoravno bolečino (območje 1-2 cm). Bilo je čutiti, kot bi šlo za omejen kratek krč, vendar se je pri nadaljnji hoji bolečina stopnjevala, tako da sem domov prišepala. Če noga miruje, me nič ne boli, hodim pa težko, še zlasti, če hodim po celem stopalu. Nekoliko laže stopam, če obremenjujem samo peto ali zunanji rob stopala. Prosim za nasvet, kako naj ravnam. V službi si meč ne morem hladiti. Sem si mišico nategnila ali natrgala?

Lepa hvala za odgovor in prijazen pozdrav

Spoštovani!

Mišico ste si verjetno nategnili (“muscle strain”), a da preverite in potrdite kaj se je zgodilo z mišico Vam na vsak način svetujemo, da obiščete zdravnika, ki Vas bo pregledal in po potrebi napotil na diagnostični ultrazvok. Kadar gre za nateg mišice je terapija hlajenje in mirovanje oziroma izvajanje aktivnosti, ki ne povzročajo bolečine. Lahko poiskusite z elastičnim povojem poviti boleč del mišice, da bi zmanjšali bolečino in lažje hodili.

Hvala za vprašanje!

Lep dan!

Lep pozdrav,
ARTHRON tim

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close