bolečina v lumbalni hrbtenici
Spoštovani.
Ker še nisem prejel pravega odgovora na moje težave, se obračam na Vas. Pred 4,5 meseci so se težave pričele z mravljinčastima palcema obeh nog, katera sta še sedaj rahlo “hroma” po zunanji strani. Kasneje se je čez noč pridružila bolečina v križu, oz. desni ritnici z občasnim sevanjem v desno nogo. Bolečina se ponavlja le v večernem in nočnem času, čez dan le občasno “špikanje”, po aplikaciji analgetika pa popolnoma popusti. Tudi daljše sedenje in dolgotrajna hoja povzročita pekoč občutek v tem predelu, posledično rahlo “šepanje”. Kot vzrok težavam sem pripisoval nošenju malega dojenčka ter večmesečnemu delu v prisilnem položaju in dviganju težkih bremen (gradnja), čemur nisem vajen ter posledično večerni utrujenosti in bolečini. A tudi po enomesečnem počitku se težave še vedno pojavljajo, torej bolečina v predelu križa in desne ritnice , ki se ojača zvečer ali pa me zbudi ponoči, bolečina je pekoča kakor da gre za rahlo iritacijo živca.Napenjanje bolečine ne ojača. Sem na terapiji z Olfenom 1 na dan ali na dva dni, po aplikaciji le tega bolečina popolnoma izzveni. Postavljena začetna diagnoza je Ishialgia dex. levis, v tem času sem opravil laboratorij ter rtg in MR lumbalne hrbtenice, kjer pa ni videti pomembnejše utesnitve spinalnega kanala in bistvenih patoloških sprememb v tem predelu. A gre za nategnene mišice, nevralgijo, morda kašen edem, kaj menite vi?
Hvala in lep pozdrav!
Najbolj verjetno gre za zategnjene mišice in vezi v medeničnem delu. Zaradi preobremenitve je prišlo verjetno do določenega krča, ki je te spremembe povzročil in še vedno ni postavljeno mišično ravnotežje.
V takih primerih je manualna terapija zelo učinkovita, zato vas vabim, da se s slikami oglasite v naši ordinaciji.[/url]
Lep pozdrav,