Bolečina v levi roki in ramenu
Pozdravljeni,
pred dobrim mesecem sem padla in pri lovljenju ravnotežja močno zamahnila z levo roko v zrak in pri dvigu s tal v kontra smer. Od začetka nisem čutila posebnih bolečin, vse skupaj pa se mi je strahotno razbolelo čez štiri dni. Tablete mi niso pomagale, proti bolečinam so priejle šele inekcije. Na slikanju je bilo ugotovljeno, da ni nič zlomljeno, ampak da gre za močan nateg mišic, kit in verjetno tudi živcev. Fiziater mi je predpisal TENS 8x in individualne vaje. Danes je peti teden po poškodbi, fizioterapija mi praknično nič ne pomaga. Bolečine so še vedno v roki, komolcu in okoli ramena, prav tako imam mravljince v palec, kazalec in sredinec.
Komisija mi je bolniško zaklučila prihodnji teden, jaz pa ne morem delati nič z roko.
Prosim za nasvet.
Pozdravljena!
Ne preseneča me, če vam TENS in vaje niso pomagale, saj vzrok za težave ostaja.
Pojdite na pregled k fizioterapevtu, ki ima specializacijo za Cyriax ali Maitland koncept in vam bo znal ugotoviti katera mišica oziroma kita je nategnjena in potem vam bo znal narediti ustrezno terapijo. Če gre za tendinitis hitro pomaga ultrazvok ali prečnofrikcijska masaža direktno na poškodovano mesto.