Najdi forum

Bolečina v levi roki

Pozdravljeni.

Že kakšne 6 mesecev imam bolečine v levi roki. Bolečina sega od ramena do komolca. Bolečina seva iz ene strani na drugo, včasih je občutek, kot bi te zbadal z nožem, ampak kar nenadoma.,brez kakršnega koli vzroka.Najbolj in konstantno pa so bolečine pri določenih gibih, zapenjanje modrčka, dvig roke nad glavo oz. če hočem roko zasuka. Ponoči ne ml oremležati na levi strani, ker me le to zelo boli. Zdravnica me je dala na fizioterapijo, vendar le ta ni bolečin nič omilila. Jem protibolečinsko tablete in delam vaje.Kaj mi svetujete da storim, ker ravno po blokado še ne bi šla, kar mi svetujejo dane bo bolečin.

Hvala za odgovor.

Nataša

Pozdravljeni,

najprej je potrebno s pregledom ugotoviti, od kod bolečina izvira. Izvor bolečine je najverjetneje v vratni hrbtenici in/ali v levem ramenu. Šele ko bo to jasno, priporočam, če bo to le mogoče, v vzrok usmerjeno zdravljenje.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni.

Bolečina v levi roki  od februarja do sedaj ne pojenja kljub vajam, ki jih delam.

Opravila sem UZ rame in dobila sem izvid, katerega bi vas prosila če bi mi ga lahko razložili,ter mi svetovali kako naj si olajšam bolečine poleg tablet in vaj.

Izvid

Tetiva supraspinatusa je nekoliko stanjšana, z bolj heterogeno fibrilarno strukturo, v kateri je le par zelo drobnih hiperehogenih trakastih linij do 1,2 mm, sicer pa večjih od bojev tipičnih za kalcinate ali jasnega mesta večje rupture ne prikažem.

Iznad izravnalne konveksitate supraspinatusa prikažem hipoehogeno stisljivo kolekcijo debeline do 1,7 mm, ki se raste za navš pred subakrominalno še nekoliko izpred nasadišča suskapularne tetive, kjer v prečnem premeru do 1,8 cm meri debeline do 2,2 mm.

V poteku preostalih tetiv rotatorne manšete drugih posebnosti ne prikažem. AKS je normalne širine.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Nataša

Pozdravljeni,

v izvidu navajajo nekoliko stanjšano kito mišice supraspinatus (zgornja mišica rotatorne manšete), ki kaže znake začetne okvare ter hipoehogeno tvorbo nad kito supraspinatusa (najverjetnje prostor napolnjen s tekočino).

Glede na vztrajanje bolečin, priporočam dodatni slikanji, ki bosta zelo verjetno prikazali razlog za bolečine: MR artrografijo levega ramena (slikanje ramena z magnetno resonanco s predhodno vbrizganim kontrastom vanj) in slikanje vratne hrbtenice z magnetno resonanco, nato pa pregled s posnetki in izvidoma priporočenih slikanj.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni.

Po pregledu pri ortopedu sem dobila naslednje izvide.

“UZ leve rame kaže na kronično tendinoza SSP z zadebeljen subakromialno burzoi. Leva rama palpartorno boleča v predelu subdeltoidne burze, abdukcija 90,antifleksija 120.NR 30,ZR 80.Pozitiven test za utesnitev. Drop arm test negativen.

RTG  leva rama-prodajna skleroza na spodnjem robu akromiona.

Gre za tendinoza SSP z možnimi manj#imi degenerativnih paricalnimi rupturami.

Infiltracija leve rame. ”

Z roko delam čim manj, vendar se mi zdi, da ni nič drugače.

Počasi delam vaje ki so mi jih pokazali, me pa zanima kako bi se obneslo gibanje v vodi oz. plavanje.,bi pomagalo ali škodilo.

Za obrazložitev se vam najlepše zahvaljujem.

Nataša

Pozdravljeni,

v izvidu navajajo dolgotrajno okvaro kite mišice supraspinatus (zgornje mišice rotatorne manšete) z možnimi manjšimi delnimi raztrganinami in razdraženo ter zadebeljeno podakromialno sluzno vrečko.

Gibanje in izvajanje vaj v vodi je lahko zelo koristno, saj voda odvzame del teže zgornje okončine in je tako izvajanje vaj lažje.

Če ne boste zaznali zadostnega izboljšanja (priporočam počakati 1 mesec od prejetja injekcije), priporočam opraviti MR artrografijo levega ramena (slikanje ramena z magentno resonanco, s predhodno vbrizganim kontrastom vanjo) in nato pregled s posnetki in izvidom.

Hvala za odgovor.

L. P

Prosim.

Pozdravljeni.

Ker bolečina v levi roki oz.rami,še kar ni pojenjala,sem opravila magnetno resonanco.

prilagam izvid in vas prosim za razlago le tega,ter mlenje kako naprej.Trenutno delam po 4 ure lažja dela,vendar  le to prav dolgo ne bo mogoče (delam kot socialna oskrbovalka starejših).

Hvala za odgovor

Nataša

zvid: AC sklep je primeren. Akromion tip 2. Znaki blagega fokalnega subakromialnega burzitisa v področju supraspinatusa. Kapsula aksilarnega recesusa je nakazano zadebeljena, blago zvišanega signala – blag adhezivni kapsulitis? Možna minimalna parcialna artikularna ruptura posteriornega dela tetive supraspinatusa – svetujem korelacijo z UZ. Sublabralni foramen anterosuperiorno, manj verjetno ruptura labruma. Blaga tendinoza subskapularisa, mišica je blago atrofična brez maščobne infiltracije. Vse ostale prikazane strukture levega ramenskega sklepa izgledajo v mejah normalnega.

Pozdravljeni,

v izvidu navajajo blago vnetje podakromialne sluzne vrečke, nakazano zadebeljeno sklepno ovojnico v spodnjem delu sklepa, mogočo minimalno raztrganino zadnjega dela kite supraspinatus (zgornje mišice rotatorne manšete) ter blage okvare kite mišice subsakpularis (sprednje mišice rotatorne manšete).

S kliničnim pregledom je potrebno ugotoviti, kaj od navedenega vam tudi povzroča težave, od česar bo nato tudi odvisno zdravljenje. To bo zelo verjetno fizioterapevtsko.

Pozdravljeni.

Po pregledu pri ortopedu oktobra, mi je dal blokado v levo ramo, napisal tablete proti bolečini in fizioterapijo, ki sem jo sedaj končala, se stanje ni izboljšalo. Sicer z roko lahko malo več gibljem, ampak bolečine se  spet pojavljajo tudi v mirovanju, ne samo pri miganju oz. telovadbi za rastezanje in gibanju rame.

Rada bi vaše mnenje kaj bi lahko še storila da bi se le to že počasi uredilo.

Ortoped mi je pri zadnjem obisku predlagal, če se stanje ne bo umirilo, da bi dal še eno blokado. Mislite da bi bilo to smiselno?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

L. P Nataša

Pozdravljeni,

katera slikanja ramena pa ste do sedaj naredila in kdaj?

Pozdravljeni.

RTG rame je bilo junija,

Ultrazvok avgusta,

Magnetna resonanca pa novembra.

Vse izvide sem vam v prejšnjih pogovorih poslala in sem mislila da jih ni potrebno dati.

Lahko pa vam vse še enkrat pošljem. Hvala za pomoč.

Pozdravljeni.

Naknadno vam pošiljam še ostale podatke.

Pošiljam vam izvid ultrazvoka, ki sem ga opravila junija.

Izvid:Tetiva supraspinatusa je nekoliko stanjšana, z bolj heterogeno fibrilarno strukturo, v kateri je le par zelo drobnih hiperehogenih trakastih linij do 1,2 mm, sicer pa večjih od bojev tipičnih za kalcinate ali jasnega mesta večje rupture ne prikažem.

Iznad izravnalne konveksitate supraspinatusa prikažem hipoehogeno stisljivo kolekcijo debeline do 1,7 mm, ki se raste za navš pred subakrominalno še nekoliko izpred nasadišča suskapularne tetive, kjer v prečnem premeru do 1,8 cm meri debeline do 2,2 mm.

V poteku preostalih tetiv rotatorne manšete drugih posebnosti ne prikažem. AKS je normalne širine.

Slikanje z magnetno resonanco meseca novembra:

Izvid: AC sklep je primeren. Akromion tip 2. Znaki blagega fokalnega subakromialnega burzitisa v področju supraspinatusa. Kapsula aksilarnega recesusa je nakazano zadebeljena, blago zvišanega signala – blag adhezivni kapsulitis? Možna minimalna parcialna artikularna ruptura posteriornega dela tetive supraspinatusa – svetujem korelacijo z UZ. Sublabralni foramen anterosuperiorno, manj verjetno ruptura labruma. Blaga tendinoza subskapularisa, mišica je blago atrofična brez maščobne infiltracije. Vse ostale prikazane strukture levega ramenskega sklepa izgledajo v mejah normalnega.

Upam da sem vam poslala dovolj podatkov, da bi mi lahko svetovali kako naprej in če se da še kakšen nasvet, kako naj si olajšam te težave.

Najlepša hvala za odgovor in se opravičujem za vse nevšečnosti.

L. P  Nataša

Pozdravljeni,

hvala za poslano.

Ponovitev blokade je smiselna, priporočam pa, da se da pod ultrazvočnim vodstvom in to, glede na navedbe v izvidu magnetne resonance, tako v sam ramenski sklep, kot tudi v podakromialno sluzno vrečko.

Spoštovani

Pred 6 meseci sem bil operiran na levo ramo z diagnozo St.p. AS omae sin. Opravil sem prvo terapijo v Termah Zreče  brez vsakršnih težav nato mi je ortoped se predpisal v Radencih še terapijo za razgibavanje  leve rame ampak je prišlo predzadnjo dan to zapleta ko mi je terapevtka na invidualnih vajah v ležečem položaju sunkovito potegnila roko nad višino glave (fleksija) oz do kraja ko mi je od bolečin padla tema na oči čutil sem da se je nekaj premaknilo oz od tistega trenutka mi rama preskakuje. Ortoped je predlagal CT z barvilo katero sem opravil 7.3.2023 katero je pokazalo široko diastazo AC sindezmoze za 2 cm. Danes mi je ortoped ki je nadomeščal ortopeda napisal konzervativno zdravljenje ampak čakalna doba za fiziatra ter fizikalna terapija bi bila komaj oktobra 2023. Prosim vas za vaše mnenje  oz kaj pomeni terapija oz ali nebi bilo.mozno to z operacijo odpraviti ker so bolečine kar gelike in preskakovanje rame zelo moteče. Sem pa bil na tej rami že 4 operirani ( 1990 ter 1992 zaradi osteid osteoma na nadlahnici ter potem leta 2004 ter lani v septembru prej omenjena operacija).

Hvala vam za odgovor!

Lp

Robi

Spoštovani,

prosim natančno prepišite diagnoze in narejeno operacijo in mi pošljite še enkrat.

New Report

Close