bolečina v levi ritnici
pozdravljeni!
na vas se obračam, ker ne vem več kaj se dogaja z mojim zdravjem. namreč že 5 mesecev imam bolečine v levi ritnici in do sredine stegna na zadnji strani. ko je bolčina najhujša me boli leva ritnica, trtica in zadaj do sredine stregna. imela sem rtg slikanje, ki je pokazalo med 4 in 5 vretencem sesedanje hrbtenice. v bolniškem staležu sem že od sredine decembra 2011, . opravljeno imam tudi 10 dnevno fizoterapijo( magnet, raztegovanje, in tisto z mravljinci na nogi in križu). po fizoterapije se stanje ni popolnoma nič izboljšalo. tudi po vseh tabletah naklofen duo, sirdalut 2 mg ter vitaminom b. je stanje za kak dan vredo potem ob vsakodnevnih gospodinjskih opravilih se pa res poslabša in me začne tako bolet, da niti sedet ne morem in se morem takoj uležt in povsem mirovat. te bolečine me zelo izčrpavajo, saj me resnično ovirajo pri vsakodnevnih opravilih, saj imam doma 4 letna dvojčka, eden izmed njiva je otrok s posebnimi potrebami…
sedaj po končanih fizioterapijah sem ponovno naročena pri ortopedu, vendar pa morem vmes v službo.niti v sanjah si ne predstavljam kako bom delala 8 ur za tekočim trakom v sedečem položaju, saj imam največje bolečine prav pri sedenju.
kaj mi lahko svetujete..res bom hvaležna za vsako informacijo, saj resnično želim izvedet mojo diagnozo.. zdravniki pravijo da je išias, ampak imam res slabe občutke, če je to res to.
—————————————————————————————————————————–
prosila bi vas, čebi mi lahko odgovorili na moj mel naslov [email protected]
vnaprej najlepša hvala
Verjetno gre za t.im. coccigodinijo (vznemirjanje živčnega spleta ob trtic)i ali za draženje ishiatičnega živca, do česar pride zaradi zakrčenosti mišic predvsem po dolgotrajnem sedenju. V obeh primerih vam z manualno terapijo lahko pomagamo.
Lep pozdrav,