Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečina v levi lopatici

bolečina v levi lopatici

Spoštovani,

že ca. mesec dni čutim rahlo bolečino v levi lopatici in višje proti levi zadnji polovici vrata. Zadnje dni pa je bolečina kar neprijetna, in zdi se mi, da mi leva roka tu in tam rahlo odreveni oz. v dlani čutim občasno rahle mravljince in tudi cela roka je malo “čudna”. Ko pa naredim z ramo npr. krožni gib in se hočem malo razgibati, pa me zelo boli. Če tudi npr. globoko zakašljam ali se pretegnem, me tudi zaboli v levi lopatici (kar močno). Bolečina sicer ni neznosna, vendar me moti, sploh zdaj me je pričelo skrbeti, ko se mi pojavljajo mravljinci v levi dlani.
Kaj menite, kaj bi to bilo? Ali kakšno vnetje ali vkleščen živec ali kaj drugega? Kako si naj pomagam? Slikanje ali kaj?
Na tem področju sem čisti laik, zato vas res prosim za nasvet.
No, še podatek, če vam kaj koristi: stara sem 35 let, v službi sem večino časa za računalnikom, žal se pa ne ukvarjam s kakšnimi fizičnimi aktivnostmi.

Najlepša hvala,

Maja

Spoštovani!

Položaj pri delu z računalnikom vas slili v prsilini položaj glave in vratu, ne uspete razgibati mišic in pritiska na vrat in živce, kar povzroča vaše težave. Vaje med delom zs krožnim igibi galve, prilagoditev monitorja, stola, naslona za roke.. Po potrebi kakšno dzravilo, masaža…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close