Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže bolečina v levi lopatici

bolečina v levi lopatici

Spoštovani,

že ca. mesec dni čutim rahlo bolečino v levi lopatici in višje proti levi zadnji polovici vrata. Zadnje dni pa je bolečina kar neprijetna, in zdi se mi, da mi leva roka tu in tam rahlo odreveni oz. v dlani čutim občasno rahle mravljince in tudi cela roka je malo “čudna”. Ko pa naredim z ramenim npr. krožni gib in se hočem malo razgibati, pa me zelo boli. Če tudi npr. globoko zakašljam ali se pretegnem, me tudi zaboli v levi lopatici (kar močno). Bolečina sicer ni neznosna, vendar me moti, sploh zdaj me je pričelo skrbeti, ko se mi pojavljajo mravljinci v levi dlani.
Kaj menite, kaj bi to bilo? Ali kakšno vnetje ali vkleščen živec ali kaj drugega? Kako si naj pomagam? Slikanje ali kaj?
Na tem področju sem čisti laik, zato vas res prosim za nasvet.
No, še podatek, če vam kaj koristi: stara sem 35 let, v službi sem večino časa za računalnikom, žal se pa ne ukvarjam s kakšnimi fizičnimi aktivnostmi.

Najlepša hvala,

Maja

Pozdravljena Maja!

Svetovala bi vam pregled pri fizioterapevtu specialistu za Cyriax ali Maitland koncept, ki vam bo po pregledu znal svetovati kako naprej.

Največkrat pa take težave povzročajo napete mišice ali dislocirani sklepi in ni kaj resnejšega, a je vseeno zelo moteče.

Lahko povem,da je najverjetneje vzrok vaših težav v ramenskem obroču,z dvigovalko lopatice,ali pa z dvigovalko ramen,zelo dobro pa bi bilo opraviti pregled pri fizioterapevtu,ki ima znanje iz manualne terapije.lp

Pozdravljeni,

Mene pa zanima, kaj storiti če sumiš na vneti živc pod levo lopativo? KAj bi lahko bil vzrok temu in kako si pomagati. Me pa boli to že dva dni, ponoči ne spim, težko zajamem zdrak s polnimi pljuči, lahko hodim, sedim, bog ne daj pa da se priklonim ali poskušam kaj vzeti z levo ali desno roko, vsak dekagram, ki ga vzdignem čutim. Bolečine so neznosne.
Naj grem zdravniku ali lahko bolečina sama izgine, čeprav je očitno, da se stopnjuje.
Težko mi je jemati kakršnakoli zdravila, ker sem šele zanosila, pa ne bi rada, da vpliva karkoli na plod v tej zgodnji fazi.

Prosim za nasvet. In hvala vnaprej.

Pozdravljena Aiša!

V vašem primeru verjetno ne gre za vneti živec, ampak najverjetneje za bolečino, ki izvira iz mišic okoli lopatice, ali pa je prišlo do premika v sklepu med rebrom in vretencem hrbtenice. Ko se bo odpravil vzrok vaših bolečin bodo tudi težave izvenele. Svetovala bi vam, da obiščete fizioterapevta specialista za Cyriax ali Maitland koncept ali pa trigger point terapijo, ki vam bo znal pomagati.

imam odrevenelo celo levo roko,ko se po njej podrgnem je občutek kot da se prevaja skoznjo elektrika.po hrbtu se dogaja enako mravljinčevost,ko naredim krožni gib ali skomignem z rameni mi nekje v globini poka in to tako glasno da slišijo drugi.imam obrabo vretenc.dala sem skozi dosti pregledov čakam še samo na ct glave.vrat me zelo boli in bolečina se širi v glavo zadaj kot da bi mi nekaj pritiskalo v glavi,na čase se mi tako močno vrti in mi postane slabo da niti gledati ne moram.ko si dam vratno oprsnico gor mi bolečine malce pojenjajo a ne za dolgo.boli ko hodim kaj šele če želim teči ali kolesariti.telovadba ki so mi jo predpisali ne pomaga.prosim za kak nasvet.tudi ležišča sem menjavala ter vzglavnike a je pri vsakem neuspešno.

Spoštovani!
Imam že 8 dni močne bolečine pod levo lopatico, kar je najbrž posledica telovadnih vaj, ki niso bile primerne za mojo starost. Imam namreč že 70 let. Vprašujem vas, ali je v Mariboru kakšen fizioterapevt, ki obvlada Cyriax ali Maitland koncept ali trigger point terapijo in katera od teh bi bila primerna za mojo starost. Obiskala ga bi seveda samoplačniško, saj me zelo boli. Pričakujem vaš odgovor in vas lepo pozdravljam.

Pozdravljeni!

V Spodnjem dupleku je zelo dobra terapevtka Tanja Lončarič.

lep pozdrav

stara sem 31 let, imam bolečina on notranji strani leve lopatice. ki me peče, trenutno sem tud nahodna . zanima me kaj bi lahko bil vzrok tega.

Pozdravljeni!

Če veliko kašljate je vzrok za težave lahko preutrujenost medrebrnih mišic. Pomaga trigger point terapija.

Pozdravljeni

tudi sam sem imel bolečine v roki, naj bi imel nategnjeno kito oz. mišico, odšel sem na terapijo v fiziterapevtski center kjer je zelo kmalu bolečina izginila. Enkrat prej sem izkusil bolečo mišico v hrbtu,podobno bolečini pod lopatico, pri čemer mi je prav tako pomagala ta terapija.
Terapija deluje na podlagi obsevanja z elektromagnetnimi valovi.

Upam, da se stanje izboljša in Lep pozdrav

Lep pozdrav,
jaz pa čutim bolečino pod levo lopatico že okoli 2 meseca, sem obiskal že ortopeda in so me dali na dodatne preiskave. A veste mogoče kaj bi lahko bilo? Boli me pa, ko se zjutraj zbudim in med spanjem(zato rabim veliko časa, da zaspim), ko se pretegnem ali veliko časa hodim, ko kihnem in ko se ukvarjam s špotom. Boli pa me samo na eni točki in nevem kaj je, občasno delam vaje, a nimajo dolgotrajnega učinka. Star pa sem 14 let in sem redno treniral rokomet.
Že vnaprej najlepša hvala za odgovor.
Lp

Pozdravljeni!

Brez da vas pregledam,težko povem kaj natančnega. V vaši starosti in pri opisanih težavah opa je najpogosteje vzrok premik medvretenčne ploščice v vratu. Vaje ne bodo pomagale, potrebujete ustrezno terapijo, in nato ciljne vaje – za krepitev globokih vratnih mišic in nato progresiven program vaj.

Lp
Zanima me samo kaj bi bilo to
Imam približno že kakšna 2 tedna mogoče 3
Ne raste a se zaenkrat ne zmanjša
Je izredno mehka kot da bi tipal mišico a na drugi lopatici tega nimam
je vidno da je velika saj se vidi z prostim očesom razlika med lopaticama.
Velika je kakšnih 5 cm a kljub temu čisto nič ne boli ko tipam al stiskam.

A mi lahko prosim poveste na katero predhodnje sporočilo se nanašate, ker ne najdem nobenega luka2132….. prosim

Tri dni imam bolečine med lopatico in hrbtenico. To ja taka topa bolečina, ki pa se širi po roki do komolca in še naprej do dlani. Mažem si s kremo naklofen in kakšno tableto proti bolčinam. Če mirujem je še kar znosno. Kaj bi to bilo?

Pozdravljeni!

Lahko so različne stvari, tako da je brez pregleda težko točno reči. Lahko je prenesena bolečina iz medvretenčne ploščice v vratu, lahko je kostni izrastek, ki draži živčno korenio, lahko je trigger točka v eni izmed oblopatičnih mišic… in za vsako od teh stvari je različna terapija.

Hvala za odgovor ga. dr. Barbara. Prosim vas le še, da mi svetujete kam naj se obrnem za te preglede. Bila sem samo pri osebnem zdravniku, ki mi je predpisal protibolečinske kapsule in poslal na fizijoterapijo v našem zdravstvenem domu (mravlinčki). Sem na polovici terapije in zaenkrat še ni nobenega izboljšanja.

Pozdravljeni!

Iz katerega dela Slovenije ste?

Sem iz Kočevja.

New Report

Close