Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Bolečina v levi dojki

Bolečina v levi dojki

Pozdravljeni!

Že tri leta imam bolečino v levi dojki pri strani, tako nekako na rebri. Bolečina je bila v začetku rahla, sedaj pa vse hujša. Ginekologija me je poslala na UZ dojk, kjer so mi dejali, da je to hormonsko. Res je, da ob menstruaciji ni nobene bolečine, začne se nekako ob ovulaciji, tam 17-18 po prvem dnevu menstruacije je najhuje pa vse do menstruacije. Boli me na dotik in tudi, če spim na levem boku, me zjutraj dojka zelo boli oz. imam kar trdo in mravljinčasto. Če jo pomasiram, se stanje izboljša, a boli vseeno. Boli na pritisk – če pritisnemna to mesto s prstom, potem ravno tam je opora modrčka, tako, da je bolečina ves čas prisotna.

Bolj kot vse to, pa me skrbi, da se ne bi iz vsega tega kaj razvilo. Prenehala sem z jemanjem kontracepcijskih tablet, a ni nič bolje. Stara sem 36. let, dvakrat rodila in dojila skoraj eno leto.

Hvala za vaše odgovore in nasvete.

Lahko vam dam nekaj splošnih namigov, ki bi lahko pripomogli k rešitvi vaših težav. Sama boste najlažje ocenila, če je kateri od naštetih razlogov, povod za vaše težave.
– Nepravilna drža ali prekomerno obremenjevanje roke.
– Hormonsko neravnovesje.
– Nepravilna, neuravnotežena prehrana.
– Prekomerno uživanje kave, alkoholnih pijač, sladkorja.
– Stres.
– Nepravilna nošnja modrčka (ne sme biti preozek, ne nosite jih preko celega dneva, izognite se modrčkom s kostmi in če je možno, bodite nekaj dni tudi brez modrčka)
– Pomanjkanje gibanja.

V vašem primeru je videti, kot da gre za hormonsko neravnovesje. Največkrat je povezano z načinom življenja in prehranjevanja.
Uživajte lahko hrano, zadosti zelenjave, sadja, vlaknin in nenasičenih maščob (laneno seme ali hladno stiskano olje, oreški, plava riba…).
Izognite se sladkorju, čokoladi,…hitri prehrani, ocvrtim jedem. Bodite aktivna, redno se gibajte.
Poskusite z redno masažo, lahko tudi pod tušem. Dojki si sama redno pregledujte.
Kot preventivno diagnostično metodo priporočam kombinacijo metode BreastScan in UZ dojk.

New Report

Close