Bolečina v ledvenem delu hrbtenice
Spoštovani,
Sem v 28. tednu nosečnosti. Začetek meseca, se je pojavila pekoča bolečina v ledvenem predelu, ob gibanju v službi. Namreč opravljam 7 urno izmensko delo (dopoldan, popoldan) pretežno sem celo izmeno v gibanju. Zadnje dni opažam sunek elektrike, kateri izžareva v desno nogo. Na pregledu pri gin. sem omenila moje težave, ta mi je svetoval izvajanje vaj za hrbtenico. So te sploh priporočljive v 28. tednu nosečnosti ? ter ali bi sploh imele učinek glede na stalno gibanje v službi? Bolniškega staleža, pa mi ni želel odpreti.
Najlepša hvala in lep pozdrav!
ANJA
Spoštovani,
simptomi, ki jih navajate kažejo na draženje ishiadičnega živca, težava pa verjetno izhaja iz hrbtenice, k čemur zagotovo nekaj prispeva tudi porušena statika hrbtenice pri 28 tednih nosečnosti, ko pride do fiziološke poudarjene lordoze ledvenega dela hrbtenice. Stalež bi torej vsekakor bil indiciran, pa tudi fizioterapija, čeprav je ta žal tako slabo dostopna v ustanovah s koncesijo, da bi bilo verjetno treba poiskati fizioterapijo v samoplačniškem sistemu, v kolikor bi želeli, da jo dobite pravočasno.