bolečina v ledvenem delu
Pozdravljeni,
Imam topo bolečino v ledvenem delu hrbtenice, bolečina se širi po obeh nogah, še posebej izrazita pa je pod kolenom, okoli gležnjev in sega do prstov. Bolečina je največja v mirovanju, sedenju, ležanju ali stanju. Bolečina je neznosna. Sedaj imam 30 let, bolečine so se začele že pri 15h, ko nisem mogla zaradi bolečin stati pri miru več kot 1 uro. Pred 5 leti je bolečina postala tako neznosna, da sem obiskala najprej zdravnika za krčne žile, ki je v izvid
zapisal: Ischialgia bill. In Phlebectasio regio poplitealis bill. 178.9 – klinično je prisotna obojestranska ishialgarija z Lassegueonom, pozitiven na okrog 40 stop.
Izvidi MR LEDVENE HRBTENICE: normalen izvid.
Izvid ortopeda:na Rtg slikah, je videti blago levo lumbalno ukrivljenost s pozitivno rotacijo. Medvretenčni prostori normalno široki. Na MR sliki ni videti znakov diskus hernije in ne zožitev spinalnega kanala.
V letošnjem letu so se težave ponovile ( v tem vmesnem času sem bila rizično noseča z dvojčki, imela kar težaven porod in veliko dvigovala otroke…). V začetku spetemra 2012 sem obiskala fizioterapijo: IF L/S, DDT posteriorne strani obeh stegen. Po obisku fizioterapije se je bolečina še povečala, predvsem bolečina v spodnjem predelu nog, pod koleni do gležnjev.
Zanima me kaj pomenijo izvidi in kakšno terapijo priporočate?
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor,
lep pozdrav