Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže bolečina v ledvenem delu

bolečina v ledvenem delu

Pozdravljeni,

Imam topo bolečino v ledvenem delu hrbtenice, bolečina se širi po obeh nogah, še posebej izrazita pa je pod kolenom, okoli gležnjev in sega do prstov. Bolečina je največja v mirovanju, sedenju, ležanju ali stanju. Bolečina je neznosna. Sedaj imam 30 let, bolečine so se začele že pri 15h, ko nisem mogla zaradi bolečin stati pri miru več kot 1 uro. Pred 5 leti je bolečina postala tako neznosna, da sem obiskala najprej zdravnika za krčne žile, ki je v izvid
zapisal: Ischialgia bill. In Phlebectasio regio poplitealis bill. 178.9 – klinično je prisotna obojestranska ishialgarija z Lassegueonom, pozitiven na okrog 40 stop.

Izvidi MR LEDVENE HRBTENICE: normalen izvid.

Izvid ortopeda:na Rtg slikah, je videti blago levo lumbalno ukrivljenost s pozitivno rotacijo. Medvretenčni prostori normalno široki. Na MR sliki ni videti znakov diskus hernije in ne zožitev spinalnega kanala.

V letošnjem letu so se težave ponovile ( v tem vmesnem času sem bila rizično noseča z dvojčki, imela kar težaven porod in veliko dvigovala otroke…). V začetku spetemra 2012 sem obiskala fizioterapijo: IF L/S, DDT posteriorne strani obeh stegen. Po obisku fizioterapije se je bolečina še povečala, predvsem bolečina v spodnjem predelu nog, pod koleni do gležnjev.

Zanima me kaj pomenijo izvidi in kakšno terapijo priporočate?

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor,

lep pozdrav

Pozdravljeni!

Svetovala bi vam trigger point terapijo, naučiti vas razbremenjevalne položaje in pravilno ergonomijo, in pa krepitev mišic medeničnega obroča, globoke trebušne in globokih hrbtnih mišic.

New Report

Close