Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bolečina v ledvenem delu

bolečina v ledvenem delu

Moj mož(57)čuti že nekaj časa boleče špikanje (ob gibanju)v desnem predelu ledvenega dela(ne v hrbtenici).Posebno v določenih položajih je bolečina precej močna,pojavlja se neglede na delo.
Kaj naj bi bil vzrok tovrstne težave in ali priporočate obisk zdravnika.
Hvala za pojasnilo in lep pozdrav.

Najverjetneje se bo izkazalo, da gre za mišično bolečino oz. bolečino, ki izvira iz struktur ob hrbtenici. Vse ostalo (kot so vnetje ledvic, kamni……) se mi zdi manj verjetno, da bi lahko sklepal natančneje, je žal zelo malo podatkov. Pregled pri zdravniku je seveda edina pot do zanesljivejšega mnenja (In tudi izvid “nič hujšega” ne pomeni, da je bil pregled “brezveze”).
Lep večer!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Prosim, za odgovor!
Moj prijatelj (47)ima bolečine v ledvenem delu podobno špikanju, ki mu tudi vzame dih.Špika ga v nedoločenem položaju pri gibanju in ne glede na napor. Bi to lahko bilo kaj v zvezi z ledvicami ali vkleščen kakšen živec. Skrbi ga, ker je tata imela podobne težave in so ji odkrili levkemijo. Odpovedale pa so ji tudi ledvice v roku enega tedna.
Prosim še odgovor zame.
Tudi jaz (45)imam bolečine v spodnjem delu križa, v kolkih in predelu jajčnikov. Kolki me bolijo po hoji in zjutraj, ko se zbudim, če spim na boku. Križ in predel jajčnikov pa skoz po malem.
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni

Bolečine prijatelja so lahko tako iz prsnega koša, mišic, hrbtenice, ledvice nekoliko manj verjetno, če je zbadanje edina težava. Žal kaj dosti bolj natančno ne morem reči za vas, bolečine v križu so že tako ena najpogostejših razlogov za obisk v ambulantah in velika večina teh ozadju ne skriva resnejših bolezni, bolečina v predelu kolkov lahko dejansko izvira iz njih (obraba, zgolj obremenitev ob hoji pa vse do manj pogostih revmatoloških bolezni), tudi bolečine “v predelu jajčnikov” je brez pregleda težko pripisati eni sami (če sploh) bolezni.
LEp pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close