Bolečina v križu in pod desnim rebrnim lokom
Pozdravljeni. Pred kratkim sem bila močno prehlajena in imela zelo močan kašelj. Ta se je sedaj malce pomiril (ob jemanju antibiotikov), vendar je še vedno občasno prisoten. Pri tem se je pojavila bolečina, ki je ves čas prisotna v spodnjem desnem delu križa tik nad zadnjico, ki pri hoji seva v desno nogo. In močan pojav bolečine pod desnim rebrnim lokom od zadaj naprej, ki sega vse do prsi. Ta bolečina je neznosna in zelo boli ob kašlju, smejanju, večjem vdihu, hoji…Zdravnica sicer pravi da je možno da je prišlo do deformacije hrbtenice zaradi kašlja (dala mi je napotnico za rtg križa), vendar me je vseeno strah, kaj pomeni ta močna bolečina v prsih. Kakšna poškodba notranjih organov mogoče? Najlepša hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
po vsej verjetnosti je zaradi dolgotrajnega kašlja utrpela prepona (diafragma), pri čemer je zaradi preobremenjenosti prišlo do krča. V tem primeru si lahko pomagate z dihalnimi in sprostitvenimi vajami (npr. joga). Prav tako ocenjujem, da je sama bolečina v predelu križa posledica tega, ne samih sprememb v ledvenem delu.
V kolikor se težave ne umirijo, priporočam obisk osebnega zdravnika, ki vas bo poslal na dodatne preiskave.
Lep pozdrav,