Najdi forum

Bolečina v križu

Včeraj se mi je pri izvedbi mrtvega dviga zgodila napaka ko mi je utez zdrsela naprej in sem vajo izvedel z ukrivljenim hrbtom. Nemudoma sem zacutil bolecino v desni strani ledvenega dela hrbtenice. Ob izvedbi sem prav tako zacutil tri poke podobno kot pri pokanju clenkov. Bolecina ne izzareva v nogo, je precej lokalizirana v krizu. Predklon oz vsaka mocnejsa fleksija naprej ali v desno je precej boleca, ekstenzija in hiperekstenzija ter fleksija v levo so nebolece oz zelo rahlo bolece. Spinalni erektorji so zateceni in otrdeli, prav tako tudi desna glutealna misica. Zanima me ali je iz opisanega mozna herniacija diska ali je bolj verjeten nateg oz natrganje misic ledvenega dela. Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni!

Glede na opisano, je večja verjetnost da gre za paramediano protruzijo diska. Če bi bile mišice, bi najverjetneje bolela aktivna ekstenzija hrba.

Kaj svetujete v taksnem primeru? Obisk splosnega zdravnika ali kar neposreden obisk fizioterapevta?
Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Kakor se boste odločili – oba imata kompetence in rešujeta stvari na različne načine: zdravnik lahko predpiše fizioterapijo in/ali zdravila, fizioterapevt vam lahko pomaga s trigger point terapijo (http://www.fizioterapija.net/blog/trigger-tocke-misicni-vozli/[/url]) in manulanimi tehnikami http://www.fizioterapija.net/blog/bolecina-v-krizu-in-nogi-manualna-terapija/[/url] ter ergonomskimi napotki.

New Report

Close