Bolečina v kolku in stegnenici
Lep pozdrav. Imam bolečine v kolku in stegnenici.Če ležim mi mrtvi cela noga,zelo težko delam,ker imam stoječe delo za tekočim trakom.Bila sem na MRI preiskavi LS hrbtenice. Zato bi vas prosila za razlago izvidov in kakšno naj bi bilo zdravljenje,saj res s težavo opravljam delo.
V višini diskusa L4-5 so nakazane začetne degenerativne spremembe malih sklepov.
Višina diskusa L5-S1 je blago znižana,signal iz diskusa je T2 hipointenziven. Kontura diskusa je izbočena celem obodu. posteriorno malo več na levi strani. Pridružene so degenerativne spremembe malih sklepov, več levega; te spremembe zožujejo levi reces, blago levi foramen.
Pozdravljeni,
najprej opravičilo za pozen odgovor, vaše vprašanje sem v množici očitno spregledal.
Na slikah je razvidna obraba spodnjih ploščic ledvenega dela hrbtenice, najbolj resno izgleda predel L5-S1, kjer gre za blago znižan diskus in izbočeno konturo. Predvidevam, da gre za težave v levem predelu spodnjega dela hrbtenice, posledično verjetno bolečinski občutki izžarevajo tudi v levo nogo.
Težave so precej resne, ni pa stanje kritično. Kakšen koli operativni poseg v vašem primeru (še) ne pride v poštev oziroma ni nujen. SImptomi se lahko olajšajo ali v celoti pozdravijo s posebno obliko fizoterapije, zelo ustrezno je tudi zdravljenje z manualno medicino, ki ga izvajamo v naših ordinacijah.
Vabim vas na pregled, s seboj pa prinesite tudi vse dosedanje izvide in slike.
Posredujem vam povezavo do kontaktov ordinacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
star sem 40 let in priblizno 2 meseca imam izrazitejse obcasne bolecine v kolkih (ob straneh, pa tudi spredaj in v delu pri presredku). Bolecina se mi pojavlja predvsem zjutraj ali po daljsem sedenju. Ko vstanem, nekaj casa hodim s tezavo in kot kaksen “zmatran starec”, pri dolocenih gibih se mi tudi zgodi, kot da bi se mi kolk zaskocil. Zdravnica me je dala na slikanje kolkov, izvid pa je kongenitalna displazija, zacetek obrabe… Predpisala mi je 14-dnevno kuro Naklofena du 75 mg 2x na dan po eno tableto. Svetovala mi je se zmerno rekreacijo (hojo, predvsem v hrib, kolesarjenje…)
Ker Naklofen slabo prenasam, vas prosim za nasvet oz. me zanima, ce se ti problemi lahko resijo na kaksen alternativen nacin oz. s terapijami manualne medicine.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Pozdravljeni,
v področju kolčnih sklepov vzroka za vaše težave oziroma bolečinske občutke niso odkrili. Lahko sicer tudi, da omenjene simptome povzročajo spremembe v ledvenem predelu hrbtenice ali v ožilju. Na podlagi vašega opisa ne sumim na nič resnega, t.i. resna zadeva bi bila nikroza kolčnega sklepa, ki pa se skoraj vedno razvije enostransko, pri vas pa gre za težave v obeh kolkih.
Priporočam, da se naročite na pregled v eni od naših ordinacij, kjer bomo vaše izvide primerjali s klinično sliko. Na podlagi celotnih informacij vam lahko posledično svetujemo glede nadaljnjega zdravljenja.
Posredujem vam povezavo do kontaknih podatkov za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,