Bolečina v kolku
Spoštovani, prosim za razlago RTG izvida.
Star sem 43 let, športno precej aktiven: pohodništvo, turno smučanje, kolesarjenje. Ne tečem in ne izvajam kontaktnih športov. V decembru me je začel boleti levi kolk, bolečina je bila takrat ostra in pekoča, še posebej v sedečem položaju. Bolečina je od takrat vsekozi prisotna, sčasoma je postala bolj nespecifična, včasih je ostra, včasih topa, kdaj je bolj izrazita na notranji oz. sprednji strani, občasno tudi na zunanji oz. zadnji strani kolka. Včasih me bolj boli med sedenjem. Med samo hojo me sicer posebej ne boli oz. ne ovira, dobim pa med daljšo hojo občutek, kot da mi začne zategovati stegensko mišico, včasih se mi zdi, kot da je noga zato nekoliko bolj utrujena. Bolečina je prisotna tudi na otip, če si v sedečem položaju pritisnem v vdolbino nad kolčnim sklepom. Tudi sama stegenska mišica na sredini stegna me občasno boli na pritisk.
Osebni zdravnik me je poslal na RTG medenice in levega kolka. Izvid je kratek:
Začetne degenerativne spremembe obeh kolkov v smislu blage subhondralne skleroze obojestransko.
Nekoliko asferična glavica femurja obojestransko – v sklopu blage CAM deformacije.
Na prikazanem skeletu ni frakture ali suspektnih lezij.
Ali izvid pojasni moje težave?