Bolečina v kolku
Zdravo!
Rabim pomoč pri vprašanju. Imam težave z bolečinami v kolkih.
Vedno, ko se intenzivno ukvarjam s športom, se mi po tednu ali dveh
pojavijo bolečine v kolkih. Če igram nogomet se mi bolečina pojavi v
desnem kolku s katero udarjam po žogi, če pa igram košarko se mi
bolečina pojavi v levem kolku, ker se odrivam z levo nogo. Sem nekako
hiperaktiven zato noge v kateremkoli primeru obremenjujem do onemoglosti
,ker pač uživam v športu. Ko je bolečina res neznosna in komaj hodim moram odnehati z aktivnostmi za kakšen teden. A tudi takrat še vedno čutim kot
da mi nekaj poči v kolkih. Mogoče prehuda beseda, ampak čutim kako se nekaj premakne kot da bi bilo zaskočeno, to čutim vedno ko imam prej skrčene noge potem pa jih stegnem. Če tako mirujem več tednov se tudi to umakne, ampak potem pa se tako kot vedno po nekaj tednih športa spet pojavi bolečina. To me zelo žalosti saj imam nekaj ciljev v športu, ki jih
tako ne morem uresničiti. Lepo prosim za kakršnokoli pomoč ali nasvete.
LP
Spoštovani,
potrebno bo opraviti pregled pri zdravniku. Bolečina je opozorilni znak. Potrebno je razčistiti, kaj je vzrok bolečinam. Zelo verjetno bo potrebna tudi dodatna slikovna obdelava (rentgen, ultrazvok, magnetna resonanca s kontrastnim sredstvom).
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Spoštovani!
Minilo je približno dve leti od moje poškodbe, ko sem z rolarji z vso silo padla na levi predel medenice oz. kolka. Od takrat so bolečine po večini stalne, a se med seboj razlikujejo. Včasih so kljuvajoče, včasih neprijetne (kot bi se nekaj neprimerno drgnilo in stiskalo v predelu kolka), predvsem so moteče pri sedenju, najbolj pri hoji po asvaltu ipd. Od poškodbe dalje tudi čutim, da se levi skolčni sklep premika drugače od desnega, čutim, kot da bi se glavica stegnenice neustrezno premikala in pri tem stiskala mišičje. Bolečina začasno premine ob masiranju z različnimi mazili, a pri hoji od padca dalje čutim, da v skolčnem sklepu ni vse tako kot bi moralo biti.
Obiskala sem tudi osebno zdravnico, ki je trdila, da je bolečina povezana z hrbtenico, ki me v življenju še nikoli ni bolela. Kako je lahko trdila, da bolečina prihaja v povezavi z hrbtenico, če pa se bolečina nahaja v predelu kolčnega sklepa. K njej sem se napotila z namenom pridobiti napotnico za RTG pregled, da bi vsaj vedela pri čem sem, če je z mojim skeletom vse kot bi moralo biti. Sedaj mi je žal, da tega nisem storila že takoj po padcu, ker se je od takrat dalje moje življenje zelo spremenilo. Postala sem bolj nesigurna, bojim se teči, neprijetno mi je ob daljši hoji ali stoji, čeprav uživam ob rekreaciji je ta sedaj postala moje nepriljubljeno opravilo.
Prosim za pomoč.
Hvala
S spoštovanjem!
Spoštovana,
bolečina v predelu kolka sicer lahko izvira tudi iz hrbtenice, vendar pa glede na opisano menim, da je pri Vas najverjetne problem v samem kolčnem sklepu. Priporočam Vam opraviti rentgensko slikanje obeh kolkov z medenico stoje in pregled. Z ozirom na najdbe na rentgenskem slikanju in pri kliničnem pregledu se bo nato odločilo, ali je potrebno še kakšno slikanje (najverjetneje magnetna resonanca z barvilom), da pridete do odgovora na vprašanje, kaj je vzrok Vaših bolečin.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih