Bolečina v kolenu po vstavitvi delne proteze
Pozdravljeni.
27.01. Sem imela opravljen poseg na ortopedski v Lj vstavitev delne proteze v desno koleno in manjši poseg na desnem gležnju – sprostitev živca.
Sponke in šive so mi odstranili v četrtek 09.02.
Imam pa še vedno zelo močne bolečine v desnem kolenu , delam tudi vaje , ki so mi jih pokazali v bolnišnici , iztegnitev noge zmorem , pokrčitev noge v kolenu pa ne zmorem, ker imam občutek da je koleno še ves trd in otekel. Pekoča bolečina se pojavi.
Tudi med hojo z berglami me kr boli še v kolenu .( hodim pa do od sobe do wc ja in kuhinje in kopalnice. )
Jutri v ponedeljek 13.02. začnem s fizioterapijo na Polikliniki .
So te bolečine normalne in spadajo v čas okrevanja po operaciji ? Kako je vaše mnenje ?
Lep pozdrav in hvala
Ally
Pozdravljeni,
bolečine so pričakovano še prisotne. Pozorni bodite le na morebitno naraščanje bolečin, ki ne bi bilo povezano z intenzivnim razgibavanjem. Če se bodo pojavile, priporočam takojšnji pregled pri kolegu, ki vas je operiral.
Spoštovani,
prosim. Velja.
Spoštovani.
Samo za nasvet bi vas prosila. Glede mojih bolečin v kolenu po posegu.
Ker mene čedalje bolj boli v kolenu , danes sem komaj hodila .
Sem vzela tudi Doreto, da bi vsaj malo popustilo.
Pri kirurgu sem se naročila na predčasno kontrolo .
Kaj bi za mene prišlo v poštev, da bi bolečine vsaj malo popustile ?
Lep pozdrav in hvala. Lep vikend želim.
A.
Spoštovani,
katera zdravila pa imate doma?
Pozdravljeni,
lahko kombinirate Roticox 1 tableto na 24 ur, Analgin 2 tableti na 6 ur ter Doreto 1 do 2 tableti na 6 ur, zadnji dve po potrebi.
Pozdravljeni,
prosim.
Bolečina je zelo verjetno posledica oslabelosti stegenskih mišic, predvsem štiriglave stegenske mišice in posledično povečanega pritiska pogačice na stegnenico.
Spoštovani.
Najlepše se Vam zahvaljujem za odgovore in nasvete. V moji temi .
Vas ponovno prosim za nasvet. Kako si lahko pomagam v kolenu.
V četrtek sem končala s fizioterapijo ( 10 dni) , v Dolenjske toplice grem na rehabilitacijo 22.03.
Po navodilu fizioterapevtke doma že hodim – probam hoditi brez bergel . Glede nato da je ta petek minilo 6 tednov od posega . ( 27.01. Vstavitev delne proteze v desno koleno)
V kolenu je še vedno prisotna bolečina pekoča , občasno mi v kolenu kljuva , rahlo je tudi oteklo . Bolj je toplejše kot levo . Kljub hlajenju in jemanju analgetika.
K operaterju ortopedu sem naročena šele 20.03.
Lepo Vas pozdravljam
Ally
Spoštovani,
predvsem priporočam hlajenje z ledom preko tanke tkanine, vsaj 3 x dnevno po 20 minut in nadaljevanje razgibavanja. V primeru tuširanja ali kopanja s ali v toplo(i) vodo(i), priporočam na koncu 3 minutno tuširanje z mrzlo vodo. V mirovanju priporočam višji položaj operirane okončine od prsnega koša.