Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje bolečina v kolenu

bolečina v kolenu

Spoštovani.

Pred enim mesecem mi je začelo pokati v levem kolenu, sedaj mi poka le še občasno. So se pa potem če 14 dni pojavile bolečine v kolenu, tudi v desnem. Ko smo nekja delali v gozdu, se mi je levo koleno tudi zaštekalo sem in tja. Šteka mi ne več, me pa občasno še malo boli, malo poka sem in tja, desno ne več. Boli me včasih tudi v mirovanju. Zdravnica je rekla da gre za peatelofemoralne motnje. Se te motnje lahko dokončno odpravijo? Nekaj sem slišala, da za bolečine v sklepih pomaga FLEXI FORCE. A so to tableti, pomagajo? Koliko časa jih je treba jesti, koliko jih je noter v škatli? Se te težave lahko odpravijo? Jutri imam pregled pri fiziatru. Hvala za odg. Lp

Spoštovani!

Patelofemoralna bolečina je najpogostejši sindrom prekomerne uporabe sklepov v otroškem obdobju. Za sindrome prekomerne uporabe je značilno, da so težave posledica ponavljajočih gibov ali prekomerne fizične obremenitve, zaradi česar pride do poškodbe določenega dela telesa.

Pri tovrstnih težavah običajno, vsaj deloma pomagajo različni pripravki, bodisi na osnovi glukozamina, kolagena, ekstrakta šipka, raznih maščobnih kislin oziroma fospolipidov, pri čemer pa je potrebno opozoriti, da mora biti njihova uporaba redna. Gre namreč za blaženje simptomov in ne zdravljenje osnovne težave, ki je posledica trajne obrabe sklepov. V primeru prenehanja jemanja omenjenih pripravkov se težave povrnejo.

Flexiforce kapsule vsebuje kompleks BioCell Collagen II (hidroliziran kolagen tipa II, hondroitin sulfat, hialuronska kislina, ostali proteoglikani). Gre za poglavitne komponente, ki pomagajo pri obnovi hrustanca in tako pripomorejo k ohranjanju gibljivosti sklepov. Z leti se sposobnost ohranjanja in vzdrževanja normalne sestave hrustanca namreč postopoma zmanjšuje in posledično sklepi postanejo podvrženi poškodbam. Hrustanec zagotavlja sklepom elastičnost, trdnost in zmožnost, da vzdržijo pritiske.

Pripravek Flexiforce vsebuje 60 kapsul. Uporablja se 2 kapsuli dvakrat dnevno z 2 dl vode (najbolje med obrokom). Kapsulo lahko tudi odprete in vsebino stresete v vodo ali primešate k hrani.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close