Najdi forum

Pozdravljeni,

pišem vam zaradi dlje trajajoče bolečine v sprednjem delu kolena (6 mesecev), natančneje v predelu pogačice. Bolečina se je pojavila povsem iznenada, brez kakršnekoli poškodbe. Opravljen sem imela tako rentgenski, kot tudi magnetnoresonančni pregled. Opaziti je izliv, vnetje in hondropatijo pogačice. Gibljivost je 0-130, patellofomralno je blago trenje, bandy test je nakazano pozitiven. Mnenje zdravnikov, o tem kako ukrepati pa je izredno različno (že 6 mesecev ne naredijo nič). Koleno me boli cel dan, med gibanjem, sedenjem in pa tudi spanjem. Poskusila sem že z fizioterapijo (kineziološki trakovi), obkladki, mirovanjem, a nič ne pomaga. Vse prej pogosto mi koleno zateka, pojavljajo se modrice. Zanima me, kaj lahko storim, da me koleno ne bi bolelo, ali je morda najustrenejši način artoskopija?

Za odgovor se Vam zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam,

Tjaša

Spoštovana,

vaše koleno bi moral najprej videti. Priporočam, da s seboj prinesete slike opravljenih slikanj (rentgenske in MR).

Zelo verjetno bo problem rešljiv neoperativno.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni,
pisem Vam, ker sem ob vcerajsnjem pregledu pridobila nove podatke o dogajanju v kolenu…zdravnik je ocenil, da gre za sinovitis v kolenu in znake tendinoze ligamenta patele. Opravljeni so bili tudi laboratorijski testi, s povisano sedimentacijo in revma testi. Mi lahko razlozite kaj to pomeni.
Hvala in lep pozdrav,
Tjasa

Dodajam se rezultate: sedimentacija 18, ASL-0 385 (v povezavi z revamtskimi testi)…lp Tjasa

Spoštovana,

to pomeni, da je vnetje v kolenu zelo verjetno bolezenskega (revmatskega) izvora. Priporočam, da obiščete revmatologa.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close