Najdi forum

bolečina v kolenu

Dober dan,
sem 17 let star in se redno ukvarjam s športom. Med zimo tečem in pred približno enim tednom sem začel čutiti neko bolečino v levem kolenu. Mislil sem da je pač kot pravijo “v moji glavi”. Ko sem nadljeval se je bolečina povečala do te mere da nisem več mogel tečt. Ko preneham tečt in začnem hodit se bolečina hitro in zelo spusti. Najprej me boli v zadnjem delu kolena potem (če nadaljujem) se razširi tudi v sprednji del. Bolečine ne znam čisto dobro opisati ampak je kot da mi koleno imobilizira, podobno kot takrat ko te zgrabi krč. Upam da mi lahko svetujete kaj več kot pa le počitek. Zdravnica bi mi po vsej verjetnosti kaj takega svetovala zato pa pri njej raje ne bi izgubljal časa.Upam da imate kakšno idejo!!

Lp Luka

Pozdravljeni,

Po vašem opisu je lahko vzrok v obremenitvi mišice med tekom, saj navajate, da bolečina če s tekom prenehate popusti. Po drugi strani pa opis vaše bolečine lahko govori o poškodbi znotraj sklepa (sklepni hrustanec, meniskus) predvsem zaradi dejstva, ker opisujete, da vam koleno nekaj blokira – imobilizira. A vam koleno tudi oteče? Za odpravo bolečine je potrebno ugotoviti kaj je vzrok bolečine – da je lahko zdravljenje ciljano, zato vam svetujem pregled pri zdravniku, ki se s tovrstnimi poškodbami ukvarja, ki bo na podlagi pregleda opravil tako UZ preiskavo in vas napotil na MRI.V primeru, da gre za poškodbo meniskusa/hrustanca potem se le ta poškodba lahko zdravi konzervativno (omejitev aktivnosti in mišična rehabilitacija v smislu mišičnega ravnotežja med sprednjo in zadnjo stegensko mišico, ki je za tek ključna) ali artroskopsko operativno (šivanje/odstranitev meniskusa) odvisno od mesta poškodbe meniskusa.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close