bolečina v kolenu
pozdravljeni,
fanta je dva dni nazaj začel boleti koleno tako da težko hodi in ga boli tudi v mirovanju oz. ob vsakem že tako majhnem gibu, rekla sem mu naj gre k zdravniku ampak noče ker nima urejenega dodatnega zavarovanja – samo osnovno in se boji da bi moral veliko plačati za pregled, denarja pa nimava na pretek. s športom se ne ukvarja in sklepa da ga boli ker v službi veliko ustaja iz nizkega sedišča. mate kakšen nasvet kako si lahko sam pomaga oz. če bi ga kje kdo pregledal in nebi bilo to preveč drago?
Priporočam počitek, hlajenja kolena z ledom preko tkanine po 20 minur z urnimi presledki in jemanje nesteroidnega protivnetnega zdravila (Ketonal. Naklofen, Voltaren, Nalgesin…) v največji dovoljeni dnevni dozi. Po treh dneh takšnega zdravljenja priporočam preiti na običajne obremenitve kolena. Če bolečine ne bodo izginile, priporočam pregled pri zdravniku.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni.
Imam vprasanje glede kolena. Bil sem na artroskopiji levega kolena 25.oktobra lani. Ker sem aktivni športnik in treniram košarko sem z igranjem in treniranjem začeu v začetku decembra.. V zacetku januarja mi je pa koleno ponovno zacelo zatekati in sedaj sem po navodilih zdravnika ki me je operiral prenehal s treniranje za 1 mesec in pol.Ampak med hojo mi vsako toliko časa poka po kolenu ampak ne boli in me zanima če so to slabi znaki ali ne in ali bo mogoče spet potrebno na artroskopijo?
Lep pozdarv
Kaj pa je bilo pri artroskopiji ugotovljeno in narejeno?
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Imel sem počen miniskus,tako da so očistili to kar je bilo v kolenu ampak koleno mi še kar zateka oz.se mi nabira voda v kolenu kar mi je čudno. Sedaj pa nevem kaj naj naredim,mislim da bi bilo najbolje da grem še enkrat na magnetno resonanco in se potem vidu če je koleno zdravo ali je spet kaj šlo …
Lep pozdrav.
Če se nabira “voda ” v kolenu, priporočam opraviti ponovno artroskopsko operacijo. Pogosto so vzrok za takšna otekanja kolena poškodbe ali okvare sklepnega hrustanca, ki jih magnetna resonanca pokaže slabo ali pa sploh ne.
Tudi če magnetna resonanca ne bi pokazala ničesar, Vam priporočam operativno zdravljenje.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih