Bolecina v jajcniku in zelen izcedek
Spostovani dr.Pusenjak!
Noseca sem 12 tednov. Ze kake dva tedna imam zelen izcedek, nic me pa ne pece niti ne srbi. Vmes sem si parkrat vstavila Vagisan svecko, ampak ni boljse. Pred dvema dnevoma pa se je zacela se bolecina v levem jajcniku. Ko dvignem nogo,ko se oblecem,med hojo, ko vstanem…me zaboli ostra bolecina v jajcniku in takoj spusti. Ko mirujem,nimam obcutka, da bi me bolelo. Obcasno me zaboli tudi desni jajcnik.
Sta lahko bolecina v jajcniku in zelen izcedek kako povezana? Imam vnetje? Je plod lahko zaradi tega ogrozen?
Naj povem,da imam naslednji teden pregled pri svoji G,pa vseeno prej vprasam vas, ker me ze res skrbi. Sploh ta izrazita zelena barva izcedka mi ni znana.
Hvala in lep pozdrav. Ursa
Spoštovani,
kaj vas boli ne morete vedeti, vnetij jajčnikov pa med nosečnostjo ni, ker nosečnost ni združljiva z vnetjem v mali medenici. Zelen izcedek kaže na neko nožnično infekcijo, verjetno glivično ali mešano, kar bi veljalo poskusiti zdraviti z Gynodaktarinom in še s kakšnim drugim vaginalnim antiseptikom kot je Vagisan (Lactogyn, Vitagyn-C, Gynophylus kaps., …)