Najdi forum

Bolečina v hrbtenici

Pozdravljeni

Star sem 38 let in zaposnen kot skladiščnik (veliko fizičnega dela)
Dober mesec nazaj me je vščipnilo v hrbtenici
Zdravnica mi je predpisala protibolečinske tablete in fizioterapijo
Pregledali so mi tudi kri in nimam vnetja
Slikati sem šel tudi hrbtenico in tole so izvidi:

Začetna i.v. hondroza L5-S1
Začetna spondilartroza L5-S1
Kongenitalno ožji spinalni kanal na nivoju L5
V ostalem je RTG L/S hrb. v mejah normalnega

Mi lahko prosim obrazložite RTG izvide
Naslednji teden začnem z fizioterapijo

Še vedno imam bolečine na desni strani ledvenega predela

hvala

Pozdravljeni,

izvid sicer ne kaže na nič kritičnega. Gre za izražene obrabne spremembe v spodnjem delu ledvenega dela hrbtenice (med zadnjim ledvenim in križnim vretencem: L5-S1). Fizioterapija vam bo po vsej verjetnosti koristila. Obrabnih sprememb sicer ne moremo pozdraviti, lahko pa zdravimo simptome in jo poskušamo omejiti oziroma zaustaviti. Omenjene težave učinkovito zdravimo tudi s tehnikami manualne medicine.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close