Najdi forum

Bolečina v hrbtenici

pozdravljeni!
Od včeraj imam bolečine v hrbtenici, vsi pravijo, da sem se zaležala, vendar to ni res. Zgodilo se je sredi dopoldneva, ko se sedela za mizo. Hrbtenica me boli v predelu med lopaticama, na morem do konca vdihniti. Ob določenihgibih začutim ostro bolečino, npr. pri preglobokem vdihu. Zvečer, ko sem se vlegla v posteljo me je neprestano bolelo, drugače, ne tako ostro, ponoči je bilo malo bolje. Včeraj popoldan sem se poskušala malo razgibati (roke vstran, gor, dol) pa je bilo potem precej slabše. Popoldan nameravam k zdravniku, vendar mi vsi pravijo, da mi bo samo predpisal tablete.
Lepo prosim za vaše mnenje, kaj bi to bilo.
Stara sem 24 let, nimam poškodb.
Najlepša hvala
Barč

Spoštovani,

Običajno pride do teh simptomov po daljši obremenitvi ali po nenadnem nepravilnem gibu. Pri samem sedenju je to bolj redko.
Vsekakor obiščite zdravnika, morda pa vam bo našel tudi vzrok bolečin. Tudi če vam da le tablete, jih jemljite, da se boste lažje gibali, vendar to ni dolgoročna rešitev. Potrebno je najti vzrok in ga odpraviti.
Verjetno gre za spremebo v prsnem delu hrbtenice.
Vaje lahko pomagajo, nekatere pa lahko tudi poslabšajo stanje, zato Vam jih mora predpisati zdravnik.
Vabim vas na pregled k specialistu manualne medicine, ki bo na osnovi pregleda ugotovil, od kod izvirajo bolečine in vam povedal kakšne so možnosti zdravljenja.

Lep pozdrav,

New Report

Close