Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija bolečina v grodnici

bolečina v grodnici

Pozdravljeni!

Približno pol leta se mi pojavlja bolečina v grodnici . In sicer kadar se raztegujem. Potisnem rami naprej ali nazaj.
Ne spomnim se, da bi utrpel kakšen udarec v ta predel ali kaj podobnega. Sicer se mi ne zdi nič kritičnega, vseeno pa se sprašujem, kje je vzrok in ali je možno to na kakšen način odpraviti.
Star sem 30 let.

LP

Bolečina v predelu prsnice se običajno pojavlja v predelu sternoklavikularnega sklepa, torej sklepa med prsnico in ključnico. Lahko je posledica različnih obolenj in ni nujno vedno le posledica poškodbe. Ne bom vas begal s strokovnimi imeni in opisi posameznih obolenj, ki lahko povzročajo bolečino v predelu prsnice, na splošno velja da se ta obolenja benigna in s časom tudi sama minejo, terapija pa je fizikalna – pomaga zlasti gretje bolečega predela in obsevanje z ultrazvokom ter jemanje nesteroidnih antirevmatikov. Seveda je ob bolečini v prsnici vedno potrebno misliti tudi na morebitna internistična obolenja, še posebej na težave s srcem.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close