Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Bolečine v sklepih in mišicah bolečina v gležnju po zvinu

bolečina v gležnju po zvinu

Spoštovani!
Pred dvema mesecema sem si zvila gleženj, vsaj mnenje je bilo nekako tako.Na nujni medicinski pomoči so naredili RTG, izvid: Ni prepričljivih znakov zloma. Noga je bila močno otekla in do prstov, nekoliko pa tudi po zunanji žili proti kolenu je postala modra. Čez pet tednov je bil gleženj z obeh strani še vedno otečen,oteklina je bila tudi na zunanji strani noge proti kolenu. Bolečina se je še vedno širila proti prstom. Zdravstvena komisija je zaključila zdravljenje. Še vedno pa oteklina in bolečine ne pojenjajo, z večjo obremenitvijo se le stopnjujejo. Zelo me ovira pri delu, saj imam razgibano delo (hoja po stopnicah, počepi, poskoki, tek, hoja po ravnem in po neravnem terenu….), saj sem po poklicu vzgojiteljica.Kaj mi svetujete?
Hvala ža vaš nasvet!
Tatjana

Spoštovani!
Verjetno je šlo za zvin nekoliko hujše stopnje tako, da se bodo težave “vlekle”. Vaš poklic je seveda neugoden ker zahteva obremenitve gležnja. Samo otekanje ni izrazito problematično saj je običajno prisotno še več mesecev po poškodbi. Prisotna pa bi morala biti tendenca k izboljšanju, zlasti bolečine. Če kljub večkratnim, lahko krajšim, počitkom z nogo v povičanem položaju, masažam z ledom, krepitvijo mišičja goleni, elastičnem povuju ni izboljšanja ali pa se bolečina in oteklina slabšata bo potreben pregled najprej pri vašem zdravniku morda tudi pri travmatologu(RTG) in ponovna ocena stanja in stabilnosti vašega gležnja.
Lep pozdrav

New Report

Close