Bolečina v gležnju po teku
Pozdravljeni!
Imam malce čuden problem. Lani me je na Lj. maratonu, nekje na 35 km, zaskelelo med gležnjem in palcem leve noge- tek sem končal z rahlo bolečino.Nekaj časa po maratonu sem počival- 3 tedne, nato pa sem nadaljeval s treningi.
Vendar se še danes občasno pojavi bolečina pod gležnjem z desne strani, pa spet z leve, pa cel gleženj- kot bi se selila! Posebej je to izrazito zjutraj, ko vstanem- ko si razgibam in naredim nekaj korakov, pa je v redu.
Včasih pa se pojavi že po kaki uri mirovanja po treningu teka, po nekaj korakih pa mine.
Probal sem z hladilnimi geli, toplo-mrzlo vodo, ogrevalnimi geli-včasih je dobro že kar nekaj časa, potem pa spet vse od začetka.
Pri zdravniku še nisem bil, športnega Dr. pa nobenega ne poznam.
Prosim Vas za mnenje in nasvet.
Marjan
Spoštovani,
vsekakor Vam priporočam pregled pri zdravniku, ki se ukvarja s športnimi poškodbami. Vzroki takšnim težavam so lahko različni in številni. Lahko se naročite na pregled v eni izmed naših ambulant (Ce, Lj, Mb, Ng) ali pa najdete ustreznega zdravnika sami. Pred pregledom pri nas Vam priporočam opraviti Rtg posnetke obeh stopal in gležnjev v AP in stranski projekciji.
Lp,
Iztok Pilih
Imam zelo podoben problem. Razlika je samo ta da sem imel poškodbo gležnja že 6 let nazaj in da se bolečina v gležnju pojavi po treningu. Včasih v obeh. Zjutraj bolečina ponavadi izgine. Ni pa vedno tako. Med tekom in drugimi obremenitvami pa nimam težav. Bolečine so se začele pojavljati približno 2 mesca nazaj. Glede na to kar ste odgovorili marulu bom obiskal zdravnika. Treniram pa košarko in me zanima če lahko normalno treniram ali naj naredim malo pavze in počakam kaj bo zdravnik povedal.
Spoštovani,
če imate bolečine, Vam vsekakor priporočam, da najprej obiščete zdravnika in razjasnite, kaj je vzrok bolečinam. Sicer si lahko delate škodo (bolečina = opozorilo, da se dela škoda)!
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni!
Sicer mi je težko pri srcu ker moram ispustiti trening, vendar če to reče strokovnjak potem je to treba storiti.
Prosil bi vas samo še če mi lahko poveste za kakšnega zdravnika na športnem področju v Kranju in okolici. Splošna medicina ponavadi na teh podrojih odpove. Bom pa obiskal tudi svojega zdravnika. Mogoče lahko tudi on kaj naredi. Naročil bi se pri vas vendar so vsi kraji dosti oddaljeni.
Se zahvaljujem za vse informacije.
Lp.
Mislim, da je najbolje, da najprej obiščete svojega izbranega (splošnega, družinskega) zdravnika. On Vam bo lahko tudi svetoval, na koga se obrniti naprej, če bo to potrebno. Sam kolegov, ki bi delali na tem področju v Kranju ali bližnji okolici, ne poznam. Več jih poznam v Ljubljani, kjer pa imamo ambulanto tudi mi.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih