Najdi forum

Bolečina v gležnju

Lep pozdrav!

Odkar sem začela teči in redno uporabljati orbitrek (5-6× tedensko po 45 minut) se mi je v desnem gležnju pojavila bolečina…Zdaj je že tako,da jo čutim tudi med hojo…Najhuje je če recimo stojim na tleh in dvignem eno nogo v zrak, z drugo pa se dvignem na prste,pojavi se huda bolečina,ki popusti ko ponovno stopin na tla a jo čutim še precej časa…Vse skupaj mi utežuje hojo po stopnicah (čutim bolečino), zdi se mi da me ne boli gleženj kot tak ampak kaka kita,mišica okrog samega gležnja….Nad športom sem izredno navdušena in rada bi v življenju še veliko pretekla, zato me zanima kaj naj naredim?Z ignoriranjem bolečine verjetno ne bom nič dosegla…Upam da sem dovolj natančno opisala kaj me boli…se pa pojavlja na notranji strani desnega gležnja.

Hvala za odgovor!

Spoštovani,

glede na opis je precej verjetno, da gre pri vas za vnetje kitne ovojnice upogibovalcev prstov in stopala.
Priporočam Vam prekinitev športnih aktivnosti, obisk na tem področju izkušenega fizioterapevta (lokalno protivnetno zdravljenje) in hkratno jemanje nesteroidnega protivnetnega zdravila (Vaš zdravnik).
Če bolečine v treh tednih ne bodo popolnoma izzvenele, Vam priporočam pregled pri zdravniku, ki se posebej ukvarja s športnimi poškodbami. Če pa bodo bolečine v tem času popolnoma izginile, pa priporočam POSTOPEN(!) prehod na polne obremenitve, pri čemer morate posebno pozornost nameniti doslednemu ogrevanju pred obremenitvami (3-5 min) in raztezanju pred in po obremenitvah (3×30 sekund vsak raztezni položaj).

Lep pozdrav in še veliko nebolečih športnih trenutkov,

Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close